Amahl Pellegrino ordnet ledelse for gjestene i det 37. minutt da han headet inn et perfekt innlegg fra Hugo Vetlesen.

Like etter sidebyttet doblet Joel Mvuka for de helgule. 20-åringen dro seg innover ved hjørnet av 16-meteren før han banket ballen opp i lengste kryss. Ranheim hadde lite å by på kampen igjennom, og med 0-2 på resultattavla var det lite som tydet på at trønderne skulle greie å hente inn forspranget.

Da Hugo Vetlesen satte 3-0 i det 68. minutt ble kampen langt på vei avgjort. 23-åringen fikk gå og gå inn i feltet før han upresset bredsidet inn kampens tredje mål bak en utspilt Nicklas Frenderup i Ranheim-målet. Vetlesen var også involvert i kampens fjerde mål da han chippet igjennom Fredrik Sjøvold som satte inn 4-0.

Ulrik Saltnes er fortsatt ikke tilbake etter hofteoperasjonen i november. Isak Helstad Amundsen kom inn og spilte de syv siste minuttene for Glimt, mens vevelstadværingen Sevald Bøkestad så hele cupoppgjøret fra Ranheim-benken.

Det er Norgesmesterskapet 2021 som nå fortsetter og Glimt er klar for kvartfinalen. Mostander hjemme på Aspmyra 19. mars blir vinneren av Viking-Rosenborg, som spilles i Stavanger 12. mars.