Brønnøysund Pistolklubb (BPK) hadde i februar besøk av integreringskonsulent Gyda Winther og anleggskonsulent Tarjei Ravn fra Norges Skytterforbund. Det ble da gjennomført møter med klubben, med fokus på rekruttering av ungdom og paraskyting. Dette skriver Norges Skytterforbund i en pressemelding.

Skytebanen på Kjerringlorten

Martin Solheim Tveråli er leder i klubben lokalt, og jobber hardt med resten av klubben og styret for å rekruttere og opprettholde aktivitet. Nå håper han å se flere på trening for å teste ut om skyting er idretten for dem.

Klubben har i år sammen med representanter fra forbundet, hatt møter med kommunen og senere et møte med Brønnøysund jeger og fiskerforbund (BRJFF) angående skytebanene på Kjerringlorten. Dette for å få flere treningstimer, samt tilgang til å gjennomføre kurs i helg og ferier. Et mål var også å forbedre samarbeidet mellom BRJFF og BPK.

– Etter møtene har Brønnøysund Pistolklubb økt sitt medlemstall med over 50 prosent og er storfornøyd med dette. Nå ser de videre på øvrige prioriteringer og mål. Et mål er å starte rekrutteringen av barn og unge og paraskyttere i større grad, sier Winther i pressemeldingen.

Nye luftpistoler

Nå er utendørssesongen i gang, og de skyter mandager og onsdager på Kjerringlorten. Klubben håper at flere ønsker å ta turen dit for å teste skyting, uansett alder eller utgangspunkt. Klubben stiller med utstyr og instruktører. I vintersesongen skytes det innendørs hvor klubben også har luftpistoler for de yngste.

– Brønnøysund Pistolkubb har behov for rekruttering av ungdom og Nova Sea har sponset klubben med midler for innkjøp av to nye luftpistoler. Det er godt vi har lokale bedrifter på Helgeland som sponser idretten med midler. Vi setter utrolig pris på dette, og vet samtidig at dette bidrar til et bedre aktivitetstilbud for alle skyttere i alle aldre, og uavhengig av funksjonsnedsettelse, sier Winther.

Hun legger til at det er sjeldent å se utøvere på 9 år, 85 år og en rullestolbruker på samme trening og i konkurranser, ved siden av hverandre.

– Jeg er imponert over den jobben som er lagt ned, og jeg har forståelse for at flere klubber har hatt nedgang i medlemstall under korona. Det er utrolig gøy å se at klubben har rekruttert godt, og ønsker å videreutvikle aktiviteten. Det er viktig at klubber som får det til viser vei, og fortsetter det fantastiske arbeides som legges ned, sier Gyda Winther i Norges Skytterforund.