Arne Gunnes ble Levangers store cuphelt. Han skled inn vinnermålet etter åtte minutters spill.

Trønderne fra 1. divisjon holdt unna og tok seg overraskende videre på bekostning av cupmesteren fra 2021/22-sesongen. Seieren kom på samme tid som trønderbastionen Rosenborg røk 0-1 i Fredrikstad.

– Jeg er kjempestolt. Vi gjorde en del bytter inn mot denne kampen, men vi er virkelig et lag. Guttene som kom inn, hadde hjertet utenpå drakta, sa Levangers spillende assisttrener Jo Sondre Aas til NRK.

Brann klarte aldri å sette sammen et kjør som truet onsdagens skrellresultat.

– Dette var ikke en god kamp av oss. Det gikk sent, og vi truet ikke nok med ball. Vi hadde fire-fem sjanser og kunne vært heldige med å få ekstraomganger, men prestasjonen var for dårlig, sa Branns assistenttrener Erik Huseklepp til Bergens Tidende.

Slo sprekker

Lenger nord falt en annen storfavoritt. Bodø/Glimt banket Lillestrøm 5-0 på bortebane i Eliteserien nylig, men hjemme på Aspmyra ble det 2-4-tap da lagene møttes til utslagskamp.

Gjermund Åsen tok gjestene foran tidlig da en markkryper gikk inn via stolpen. Et distanseskudd fra Håkon Evjen ga 1-1 før omgangen var halvspilt. Ballen sneiet innom en LSK-spiller og endret retning.

Åtte minutter senere var Lillestrøm tilbake i føringen etter et strålende angrep. Félix Vá sørget for det da han ble spilt fram av en uselvisk Eric Kitolano.

Tidligere i uken ble Vá utestengt i tre seriekamper for det røde kortet han fikk mot HamKam.

Sendt ut av egen spiller

Glimt fikk med seg 2-2 til pause takket være Jens Petter Hauge, men problemene stoppet ikke der. Fire minutter ut i 2.-omgangen traff LSK-kaptein Åsen godt igjen, og et snaut kvarter senere la Ruben Gabrielsen på til 4-2 med pannen.

Bodø/Glimt har vært i to av de tre siste cupfinalene. Begge ble tapt 0-1 for Molde.

Fredrikstad slo RBK etter en overtidsscoring av Oscar Aga. Matchvinneren er i klubben på utlån fra nettopp Rosenborg.

Kontrollert videre gikk HamKam etter 3-1 borte mot Egersund, mens Eidsvold Turn fra nivå tre slo ut Åsane fra 1. divisjon med 2-1-seier.

Lysekloster avanserte etter 2-1 over fjorårets semifinalesensasjon Kjelsås.