Det var på forhånd ventet at ranværingene ville bli en tøff motstander for Sømna som før kampstart lå nederst på tabellen etter ti spilte kamper og like mange tap. Sist de to lagene møttes var i november i fjor og på hjemmebane vant Rana hele 40-18. Sømnaværingene var ikke interessert i en reprise.

Det var oppskriftsmessig ranværingene som tok ledelsen, men Sømna hang seg på hele tiden og Stine Nygård Fagerli var hjemmelagets dominerende spiller i starten av kampen. Midtveis i første omgang reduserte Fagerli til 9-10 før Rana forsøkte å rykke fra med raske kontringsmål. Rett før pause fikk Sømna en spiller utvist og måtte starte andre omgang med en spiller mindre på stillingen 13-16.

Etter pause startet Maja Jakobsen i målet for hjemmelaget. Hun leverte to kjappe redninger etter hverandre. Dette ga god selvtillit. Ranværingene var likevel noen hakk kjappere både tilbake i forsvar og frem i angrep enn hjemmelaget. Til tross for svært god innsats mellom stengene, fortsatte Rana å sette inn mål.

Sømna forsøkte et taktisk trekk ved å sette en spiller til å passe på Ranas Erika Ellingsen Brede, men dette hindret ikke gjestene i å fortsette å score.

Sluttresultatet ble 22-28. En betydelig forbedring fra forrige oppgjør mellom de to lagene.

- Jeg synes vi spilte en veldig bra kamp. Vi visste at de var mye bedre enn oss, men vi gikk for å vinne, gjøre vårt beste og ha det veldig artig, oppsummerer Sømnas målvakt og beste spiller, Maja Jakobsen.

Målscorere Sømna: Stine Fagerli 8, Linn Synnøve Nilsen 5, Johanne Arnes 4, Selma Slåttøy 1, Thea Saus 1, Signe RØrmark 1, Judith Sund Einvik, Hege NIelsen 1.