BIL J16 vant sine to første kamper i NM-kvaliken

Fotball

I helga spilles NM-Kvalik for jenter 16 på Fauske. Totalt er sju lag påmeldt og lagene er delt i to grupper. Vinneren av  hver gruppe møtes til finale søndag der vinneren skal møte vinneren av Hålogaland fotballkrets til en siste kamp om hvem som kvalifiserer seg til NM der totalt 16 lag er med.

Startet med seier

BIL stiller med 15 spillere i helga. De skal spille tre kamper i helga i innledende gruppe mot Vinkelen, Rana FK og Grand Bodø. Lørdag fikk BILs J16 den beste tenkelige starten med sier 3-1 over Vinkelen med scoringer av Klara Figueriedo, Eva Bang og Tuva Einvik.

– Det blir greit å komme i gang med kamper igjen. Vi har spilt treningskamper lokalt mot guttelag, men det er greit å å få spille tellende kamper igjen, sa trener Roger Haugen før kampstart. Da var han også litt usikker på hvor laget sto formessig etter en lang vinter og noe sykdom som har gjort det utfordrende for laget å trene godt. Etter første kamp kunne han puste lettet ut.

– Jentene spilte som vi hadde snakket om på forhånd. Når alle gjør oppgavene sine, så kommer også sjansene og til slutt målene. Dette var en god start på helgens kamper, sier Roger Haugen.

Tøff motstand søndag

Lørdag ettermiddag melder Haugen at BIL vant sin andre kamp på lørdag mot Rana FK 2-0.

- Tett kamp mot et bra Rana FK lag. Fysisk synes jeg de var bedre enn oss, men en klart fortjent 2-0 seier. Mål av Eva Bang og Emma Anine Amundsen, sier Haugen.

Neste kamp blir mot Grand søndag. Vinneren går til finale senere samme dag. Kampen mot Bodø-laget blir tøff.

- Jeg anser Grand som favoritter i den kampen, men kampen skal  spilles, og alt kan skje. Vi er uansett fornøyd med helgen så langt. Vi har fått spille mot gode lag, og det er gøy og sosialt å være på tur, sier trener Haugen.

Fotball