- Vi henger litt etter

Ett mål og sisteplass i gruppen ble resultatet for BIL-juniorene i helgens NM-kvalifisering i Bodø.

BIL-troppen til NM-kvaliken Alf Andreas Moe Flovik (Bakj f.v.), Fredrik Kristiansen, Lars Harald Solbakk, Steffen Strøm, Mathias Gregersen, Steinar Gladsø, trener Jan Solbakk. Foran f.v.: Kim Berger, Simon Maasø, Alfon Slotvik, Benjamin Stegli, Aleksander W. Pedersen, Emil Engen Granås og Ruben Bjørnli. Ørjan Valan Haugen, Ole Kristian Lilleås Andersen og Sindre Karlsen er også i troppen. 

Sport

– Som forventet henger vi etter lagene som har hatt helt andre treningsforhold enn oss. Vi har ikke vært på stor bane siden i fjor høst. Men det var lang fra helmørkt, sier BIL-trener Jan Solbakk.

13 lag fordelt på tre grupper kjempet om fire plasser i første ordinære cuprunde.

BIL hadde fire lag i sin gruppe. Alle kampene ble spilt lørdag og varte i 30 minutter.

Det endte slik: Grand 0-1, Stål 0-1, Mo 1-1 og Saltdalkameratene 0-2.

- Vi brukte den første kampen på å komme i gang. Grand satte inn vinnermålet på et frispark via muren like før slutt. Det var klar bedring i andre kamp. Guttene gjorde en god kamp mot Stål, som slo oss  1-0. Vi skapte, men vi skapte mange sjaner, men klarte ikke å score, forteller Solbakk.

Tok ledelsen

Mot Mo var det enda et knepp opp og BIL tok ledelsen.

- Alfon Slotvik satte inn et frispark fra langt hold. Men ettersom Mo utlignet og det endte 1-1, var vi så godt som utslått før siste kamp mot  Saldtalkameratene, sier Solbakk.

Det ble en nedtur og endte med et fortjent 0-2-tap.

- Mot Saltdalkameratene var det lite som stemte for oss. Guttene bar preg av en lang dag i hallen, mens de andre lagene i vår gruppe spilte sin første kamp fredag, forteller Solbakk.

Med en uavgjort, tre tap og 1-5 i målforskjell endte BIL på sisteplass i sin gruppe.

- Vi har hatt håpløse treningsforhold sammenlignet med de fleste andre lagene, og sliter derfor med elementære ting i pasningsspill og samhandling. Men vi kommer sterkere tilbake og det var også lyspunkter å se i helgen og vi har flere spillere i bakhånd, sier Solbakk. Han råder over en spillerstall på over 20 spillere. 16 mann var med til Bodø.

Stålkameratene slo Bodø/Glimt 1-0 i finalen. I tillegg kvalifiserte de tapende semifinalistene Fauske/Sprint og Mosjøen seg NM. Syv lag deltok på jentesiden. Grand Innstranden 2-0 i finalen og sikret den eneste plassen Nordland har i NM.

Fredrik skadet

At Fredrik Kristiansen ble skadet er et stort minus både for junior- og A-laget.

- Han ble felt og slo kragebeinet krafig i fallet på slutten av åpningskampen. Det var stor bedring dagen etter, men det er uvisst hvor lenge han er ute. Det kan bli alt fra to til åtte uker, sier Solbakk.

BIL-juniorene starter sesongen med fire hjemmekamper på rad. Lørdag 20. april er det serieåpning mot Herøy/Dønna. Så kommer Mosjøen tirsdag 23. april og Mo søndag 28. april. Deretter tar Åga turen til Brønnøysund 12. mai. A-laget starter hjemme mot Herøy/Dønna 27. april.

Sømna og Bindals A-lag skulle spilt treningskamp på Sømna i helgen, men den ble avlyst.