Jøran Horn"/>

På landslaget i futsal

TRONDHEIM: Vegaværingen Thomas Klaussen (18) er tatt ut på landslaget i futsal.
Sport

joran@ba-avis.no984 09990

Thomas er den yngste av de 12 spillerne som er tatt ut til samling i Oslo 23.-24. september. Troppen skal danne grunnlaget for EM som går i Katalonia, Spania, i november.

– Stort potensial

Landslagssleder Pål-Jørgen Nilsen og assistent Kenneth Storvik, tidligere Viking og Rosenborg, motiverer uttaket av vegaværingen slik:

– Thomas er en spiller med stort potensial. Det han har levert for Vega futsal i Trondheim-avdelingen har vært imponerende for en så ung spiller. Det skal bli spennende å se hva han presterer på en landslagssamling. Den endelige EM-troppen offentliggjøres i slutten av oktober, sier Nilsen.

– Prioriterer Rosenborg

Men det spørs om Rosenborg-junioren får muligheten til å delta på landslagssamlingen. For samme helg skal han i utgangspunktet være med å forsvare fjorårets NM-gull, når Rosenborg møter Lyn i semifinalen i årets junior-NM.

– Jeg prioriterer Rosenborg. Men jeg skal spørre Kåre (Ingebrigtsen) og Bent Skammelsrud) om det kan la seg gjøre med en kombinasjon av ett eller annet slag i og med at semifinalen også går i Oslo, sier Thomas, som setter pris på å bli tatt ut.

Første runde i årets futsal-serie avdeling Trondheim, spilles 15. oktober. I år blir alle fire brødrene Klaussen å finne på Vega futsal. Yngstemann Lars Magnus (15), skal trene med Nardos juniorlag fram til jul, før han får en ny sjanse til å spille seg inn i Rosenborg-stallen på nyåret.