På vei mot historisk avansement i europacup

Utrolige Vegakameratene banket hjemmelaget Varna 5-3 i første kamp i gruppespillet i Champions League.

  Foto: Jonas A. Holberg / Vegakameratene

  Foto: Jonas A. Holberg

  Foto: Jonas A. Holberg

Sport

Før kampen forventet Vegakameratene at Varna, fra byen der turneringen avholdes, ville bli den tøffeste motstanderen. Laget er seedet som nummer én i gruppa, spiller på sin egen hjemmebane Palace of Culture and Sports og har en rekke bulgarske landslagsspillere.

Sterk spurt

Det ble en jevn kamp i starten. Halvveis i første omgang scorer Varna, men Kim Rune Ovesen utlignet minuttet etterpå for Vegakameratene.

Herøyfjerdingen Håvard Solem sendte vegaværingene i ledelsen på 10-meter seks minutter før pause, men Varna utlignet ledelsen like etter. Fram mot pause styrte Varna kampen, og Vegakameratene var heldige som gikk til pause med 2-2.

Andre omgang startet bedre, og halvveis i omgangen styrte evigunge Tor Christian Klaussen inn 3-2 med hodet. Så fikk Varna rødt kort, og i overtallet satte Håvard Solem inn 4-2 for Vegakameratene. Kaptein Jan Are Klaussen scoret - også han med hodet - 5-2, før Varna reduserte til 5-3 like før slutt.

Ifølge Vegakameratenes pressesjef kokte hallen over fra 2-2 og utover. Overengasjerte bulgarere lagde et voldsomt liv på tribunen, men Vegakameratene klarte å ro det hele i land. En av de viktigste brikkene for Vegakameratene i dag var keeper Kenneth Rakvaag, som sto en fantastisk kamp mellom stengene.

Kampen endte 5-3 til Vegakameratene, som dermed har et godt utgangspunkt før morgendagens kamp mot BGA fra Danmark. Danskene spilte sin første kamp mot islandske Fjölnir tidligere i dag. Også her ble resultatat 5-3, denne gangen til danskene. Hvis Vegakameratene vinner morgendagens kamp mot BGA, så er de så godt som videre til hovedrunden - der lag som Barcelona og Dinamo Moskva venter.

Gode muligheter

Kaptein Jan Are Klaussen var utslitt, men lykkelig etter kampen.

- Det var veldig varmt og tungt å spille i dag, men først og fremst veldig morsomt. Vi har aldri opplevd lignende stemning, og vi har heller ikke møtt så gode tekniske spillere. Vi var presset i slutten av begge omgangene, men vi greide det til slutt, fastslår kapteinen.

Han tror kameratene har gode muligheter for å komme videre.

- Vi har slått den antatt beste motstanderen, så det er klart det ser bra ut. Men vi må huske at vi har brent mye krutt, og danskene vant sin kamp mot islendingene ganske klart i dag. Å si at vi er videre allerede nå blir helt feil, men vi har en stor sjanse, sier Klaussen.

Assisterende landslagstrener Kim Robin Haugen lot seg imponere over veglaget i dag.

- Dette var rett og slett imponerende. Vegakameratene har satt seg i førersete og kan styre mot et historisk avansement. Det var en tett og jevn kamp hvor de fort kunne ligget under til pause. Men 2 omgang er virkelig sterk og laget viser stor moral. Jeg kan trekke frem flere spillere, men keeper Kenneth Rakvaag er outstanding, samt at Kim Rune Ovesen og Håvard Solem viser seg frem på en flott måte”.BAnett følger den viktige kampen mellom Vegakameratene og danske BGA i morgen klokka 16.30