Gledesfnatt i BIL-leiren

Mikael Slotvik ga BIL ledelsen 2-0 på dette skuddet. 

Matchvinner: Mikael Slotvik. 

Seiersglis: Sportslig leder Knut Johanen og spillerutvikler Roy Arve Pedersen vikarierte på BIL-benken i Terje Knutsens fravær. 

Sport

Målfest ble det ikke, men BIL slo Sandnessjøen 2-1 onsdag kveld.

- Det er alltid deilig å slå Sandnessjøen, sa matchvinner Mikael Slotvik, før BIL-spillerne og -trenerne fikk kollektivt gledesfnatt i garderoben.

BIL levde farlig i starten av prestisjeoppgjøret og i starten var Tommy Horn god å ha mellom stengene. BIL-spillerne fikk roet nervene da Ulrik Saltnes ga BIL ledelsen på hjemmelagets første målsjanse etter 23 minutters spill. Venstrekanten sto for kampens beste prestasjon. Etter et flott nedtak og en glimrende førstetouch, fikk 16-åringen med seg ballen inn i feltet, og pirket ballen forbi Tom Rune Brandt i SIL-målet.

Mikael Slotvik doblet ledelsen åtte minutter før pause med et kontant skudd nede i venstrehjørnet fra 13 meter.

BIL hadde tilsynelatende kontroll på kampen. De som har fulgt kampene mot erkerivalen vet at Sandnessjøen ikke er kjent for å gi seg. Det gjorde de da heller ikke denne gang. Gultrøyene fikk straffespark etter et kvarters spill i andre omgang, men bommet. 12 minutter før slutt lyktes Mathias Almendingen i å redusere til 2-1. Dermed ble det som alltid i oppgjørene mellom BIL og Sandnessjøen spenning også denne gang.

I motsetning til hjemmekampen mot Innstranden der det kom to baklengs i slutten, greide de blåhvite greide å ri av stormen. Dermd kunne BIL-spillerne og -trenerne juble hemningsløst for sin andre seier på rad. BIL har dermed syv poeng på fire kamper. Lørdag venter Saltdalkamaratene på Rognan.

Les mer om onsdagens BIL-seier i fredagens papiravis.

Relaterte saker: