Glimt-kometen Berg får sjansen av Lagerbäck

Bodø/Glimts Patrick Berg var med da Lars Lagerbäck presenterte sin landslagstropp mandag.
Sport

Etter flere måneder i pandemi-karantene i Nord-Sverige var Lagerbäck (72) tilbake på Ullevaal stadion mandag. Der tok han ut troppen til de kommende landskampene mot Østerrike og Nord-Irland.

Lagerbäck har tatt ut uvanlig mange spillere denne gangen. Antallet endte på 25. Det er to flere enn normalt. Bakgrunnen er usikkerheten rundt reiserestriksjoner og karanteneregler.

På listen sto blant andre Patrick Berg.

– Han er en interessant spiller. Bra med ballen og klok. Det skal bli veldig interessant å se han på trening med disse spillerne, og framfor alt lære han å kjenne, sa Lagerbäck.

Fotballforbundet valgte å bruke store deler av Det europeiske fotballforbundets virusprotokoll under pressekonferansen. Alle involverte måtte bære munnbind og respektere en tometersregel.

– Det er mye som har påvirket oss under forberedelsene og med de bestemmelsene som Uefa har lagt ut, sa Lagerbäck.

Glimt-duo på U21

Lagerbäck pekte mandag på at mange av spillerne er midt i en hektisk og unormalt sen sesongoppkjøring når landslagstroppen samles i månedsskiftet.

– Det er mange spillere som er i oppkjøring, og mange har tøff belastning. Jeg håper vi ikke får dem hit ikke altfor tungt trenet, sa svensken.

Det var knyttet spenning til om noen av Bodø/Glimts fremadstormende unggutter ville få sjansen i troppen denne gangen. Jens Petter Hauge og Fredrik André Bjørkan ble begge ble henvist til U21-troppen, mens Patrick Berg fikk sjansen.

Spesielt Hauge var nevnt som en mulig mann for en utvidet Lagerbäck-tropp.

– Jens Petter har hatt en flott sesong så langt. Han har vist et meget bra nivå i Norge. Nå får han sjansen til å vise Lars og alle andre hva han står for internasjonalt, sa U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud.

EM-mulighet

Norge spiller hjemme mot Østerrike 4. september og borte mot Nord-Irland tre dager senere. Begge kamper inngår i Uefas nasjonsliga.

8. oktober venter EM-omspillets semifinale mot Serbia i Oslo. Vinner Norge den kampen, venter «finale» mot Skottland eller Israel kort etter. Også den er lagt til Oslo.

Sluttvinneren får plass i EM-sluttspillet neste år. Norge har ikke spilt et mesterskap for A-landslaget herrer siden EM i 2000.

Dersom det norske laget kommer seg til europamesterskapet, venter kamper i Glasgow og London mot Kroatia, Tsjekkia og England i perioden 14. til 22. juni.

(©NTB)Glimt suser videre – 6-0 mot Start

Fire mål på åtte minutter i andre omgang var bare noe av det Bodø/Glimt vartet opp med da de slo Start 6-0 og fortsatte storspillet i Eliteserien lørdag.

 

Ulrik Saltnes med mål og assist da Glimt fikk sju poengs luke,

Serieleder Bodø/Glimt så ut til å avgi poeng for tredje gang på fire kamper, men kaptein Ulrik Saltnes ordnet 2-1-seier i Sandefjord med mål og assist.

 

Glimt i rute til ellevill 100-målsrekord til tross for poengtap mot Vålerenga

Vålerenga gikk rett i strupen på den suverene serielederen Bodø/Glimt og ga seg ikke selv etter dødelige Glimt-kontringer. Det ga 2-2 og et sterkt VIF-poeng.