Pål Arnes gutter valset over Honduras

Ledet 5-0 til pause.

Erling Braut Haalands ni mål i én U20 gjorde ham til turneringens toppscorer og er verdensrekord i antall mål i én og samme U20-VM-kamp.  Foto: NFF

Brønnøyværing og landslagstrener Pål Arne Johansen leder landslaget i U20-VM, som arrangeres i Polen.  Foto: Thomas Brekke Sæteren

Sport

Etter 3-1-tap for Uruguay i førstekampen og 2-0-tap mot New Zealand trengte Norges U20-landslag en stor seier i den siste gruppekampen mot Honduras. Og det greide Pål Arne "Paco" Johansens gutter!

De slo Honduras hele 12-0. Erling Braut Haaland scoret ni av dem, noe som er verdensrekord for en og samme U20-kamp.

Norge ble nummer tre i pulje C med 3 poeng og 13 - 5 i målforskjell. Paco og guttene må nå ha hjelp for å gå videre til sluttspillet, ettersom bare fire av seks treere går til 8-delsfinale.

Med tre grupper ferdigspilt er det bare to treer-plasser igjen. Norges skjebne blir ikke avgjort før fredag, etter at gruppene E og F er ferdigspilt. Treerne der er Panama, som så langt har ett poeng, og Portugal, som har tre poeng og minus 1 i målforskjell.

Oppdatering: Senere torsdag kveld kom USA opp på fire poeng, som treer i gruppe D. Dermed er det bare én treer-plass igjen foran fredagens siste kamper i gruppe E og F.
 

«Fotballnerd med klisterhjerne» og trener med «en utrolig hjerne»

U20-trener Pål Arne «Paco» Johansen profileres av nasjonale medier før VM.