50 førere hadde satt hverandre i stevne under lørdagens stevne. Fart, spenning og en smule adrenalinkikk for de fleste og publikum fikk valuta for pengene.

Damene først

Løpet startet med dameklassen, hvor også lokale heltinner deltok. Totalt fire damer stilte og vinneren av dameklassen ble, etter et fantastisk godt kjørt løp, Thea Finsaas fra NMK Grane. I sin Volvo kjørte hun sikkert inn til seier i sin klasse. Det ble kjørt tre innledende runder uten den helt store dramatikken.

Litt mer fart og spenning ble det da åpen klasse startet. Mange av de lokale holdt en knapp på Arild Barlien, som har vært ute av crosskjøringen de siste fire årene, men som nå forsøkte seg på et comeback. Dessverre holdt ikke bilen løpet ut og Barlien måtte gi seg etter de innledende rundene. Han var riktignok overlegen de to første rundene, men smalt i autovernet og fikk ødelagt forstillingen på bilen. Han fullførte løpet for å få med seg poengene.

Dramatikk utenfor banen

Under de innledende rundene ble det en ufrivillig stopp i kjøringen. Oppe i parkeringsområdet ble en ledsager skadet da han skulle reparere bilen. Uhellet fikk konsekvenser for ledsageren og helikopter ble rekvirert. Fra skaden oppsto og til helikopteret landet tok det knappe 20 minutter. På banen var det allerede både lege og ambulanse, noe som er påkrevd under slike løp. Det hele forløp uten noen form for dramatikk og den skadde ble raskt tatt hånd om.

– Under bilcrossløpet i dag på Vedal  hadde vi en hendelse med personskade. Deler av en motor eksploderte under rusing og personen som reparerte på motoren ble truffet av fragmenter i mage og hoderegionen. Lege og ambulanse personell som var en del av arrangementet startet umiddelbart tiltak og tilkalte ekstern assistanse. To ambulanser og helikopter var da raskt på stedet og personen ble fraktet videre til sykehus for behandling. Tilstanden er bra og personen blir utskrevet i løpet av helgen. Det er svært sjelden det oppstår personskader av denne type på billøp i Norge. Alle våre billøp er pålagt strenge sikkerhetsrutiner og autorisert helsepersonell er alltid til stede på løp, uttaler Ben Øksnes som var juryleder og representant for Norges Bilsportforbund under lørdagens stevne.

Etter den skaddes ønske fortsatte løpet umiddelbart etter at helikopteret hadde lettet.

Håvard Leer Leksås (18) og far Bård Leksås trives med å konkurrere mot hverandre.

Far og sønn i hissig kamp

Et av spenningsmomentene under lørdagens løp var far og sønn Håvard Leer Leksås (18) og Bård Leksås. Begge kvalifiserte seg til A-finalen og spenningen var til å ta og føle på da starten gikk. Håvard tok kjørte raskt fra faren, men måtte gi tapt etter en noe hissig forbikjøring av opphavet. De holdt lenge stand til førsteplassen i A-finalen, men etter fem runder måtte de se seg slått av Kristoffer Abelsen fra NMK Grane. I sin Volvo seilte han inn til seier og plass i landsfinalen som i Verdal i august. Bård Leksås kvalifiserte seg forrige helg i Svenningdal. Familien Leksås havnet henholdsvis på andre og tredje plass. Dermed kvalifiserte også junior seg til landfinalen.

– Dette var kjempegøy. Lenge så det ut til at jeg kunne slå pappa, men han ble for sterk. Gøy er det uansett, ler Håvard Leer Leksås.

– Han er dyktig til det meste og han jobber hardt for å få det til. Det er i hovedsak jeg som skrur bil for oss begge, men han er flink og deltar på det han får til. Men, de eldste er fortsatt best, humrer far Leksås.

Vellykket arrangement

Lørdagens cross gikk som smurt. Alt var lagt til rette for alle, både publikum og deltakere.

– Vi kan si oss meget fornøyd med dagens løp. Alt gikk på skinner, vi hadde fornøyde sjåfører og det er det viktigste. Oppmøtet var godt og været var jo helt perfekt. Vi sier oss meget fornøyd med dagens arrangement, sier løpsleder og leder i NMK Brønnøy Celina Kveinsjø.

– Det var et flott løp. Mye fin kjøring blant sjåførene. Uhellet skulle vi gjerne vært forruten, men når slikt skjer så er det viktig at sikkerhetsrutinene er i orden og det var de i aller høyeste grad her i dag, sier Norges Bilsportforbunds representant Ben Øksnes. Øksnes var der som NBF’s representant for å overse at løpet gikk forskriftsmessig. Noe det også gjorde.

Resultater lørdag 30. juni.

Senior:

  1. Kristoffer Abelsen, NMK Grane

  2. Bård Leksås, NMK Namdal

  3. Håvard Leer Leksås, NMK Namdal

  4. Terje Holm Nubdal, NMK Namdal

  5. Martin Wikran, NMK Rana

  6. Jan Georg Nygård, NMK Ytre Namdal

  7. Kristian Klepp, NMK Steinkjer

  8. Morten Rønning, NMK Namdal

  9. Josten Vassengen, NMK Namdal

  10. Agnes Beate Hamland, NMK Ytre Namdal

  11. Daniel Lian, NMK Rana

  12. Bent Inge Sørensen, NMK Grane

  13. Knut Haugen, NMK Brønnøy

  14. Gisle Berre, NMK Namdal

  15. Jakob Eide, NMK Brønnøy

  16. Arne Jørgen Hatland, NMK Namdal

  17. Ruben Karijord, NMK Brønnøy

  18. Ståle Benjaminsen, NMK Brønnøy

  19. Henrik Wikran, NMK Rana

  20. Andreas Aas, NMK Verdal/Levanger

  21. Jonas Stein, NMK Brønnøy

  22. Jon Arve Svendsen, NMK Ytre Namdal

  23. Karstein Havdal, NMK Grane

  24. Markus Johansen, NMK Brønnøy

  25. Jørgen Eiternes, NMK Ytre Namdal

  26. Torkil Eriksen, NMK Grane

  27. Rakel Kongsmo, NMK Brønnøy

  28. Arne Martinus Eide, NMK Brønnøy

  29. Halvor Kongsmo, NMK Ytre Namdal

  30. Christel Benjaminsen, NMK Brønnøy

  31. Odd Øystein Riisem, NMK Grane

  32. Arild Barlien, NMK Brønnøy

Damer:

  1. Thea Finsaas, NMK Grane

  2. Marie Skundberg, NMK Grane

  3. Margrete Vold, NMK Namdal

  4. Ellen Kristin Sæteren, NMK Grane

Junior:

  1. Petter Romstad, NMK Namdal

  2. Olav Sørhaug, NMK Ytre Namdal

  3. Lasse Hansen, NMK Brønnøy

  4. Christian Thorsen, NMK Ytre Namdal

  5. Niklas Finsaas, NMK Grane

  6. John Isak Sørensen, NMK Grane

  7. Ole Jørgen Hatland, NMK Namdal

  8. Ellen Lien, NMK Rana

  9. Martin Lien, NMK Rana

  10. Jens Petter Holand, NMK Ytre Namdal

  11. Sofie Skundberg, NMK Grane

  12. Elisabeth Andrea Benjaminsen, NMK Brønnøy

  13. Odin Markussen, NMK Rana