Mandag formiddag foretok varaordfører Torstein Moe i Brønnøy kommune den offisielle åpningen av Brønnøysund discgolfpark. Han innrømmet i talen at han ikke visste særlig mye om discgolf, men han hadde lest seg opp til at dette er en av verdens raskest voksende sporter og har vært spilt i Norge i over 30 år.

Brønnøysund Discgolfpark har seks poster. Det er om å gjøre å treffe den gule kurven i bakgrunnen.

Seks kurver

Fredrik Endresen er svært interessert i sporten og har vært initiativtaker og drivkraften bak at Brønnøysund nå har fått sin egen discgolfbane. At den ligger i uteområde til BBU er ikke tilfeldig ettersom Endresen er ansatt ved skolen.

– Dette er rett og slett bare en variant av golf, sier Endresen og viser frem de ulike diskene eller frisbeene. Den ene er en «putter», den andre «mellomdistanse» og den siste «driver». BBU har kjøpt inn klassesett med putter og mellomdistanse-disker.

– Det handler om å bruke færrest mulig kast for å få disken i kurven. Man skal hele tiden jobbe seg nærmest mulig kurven. Etter at alle har kastet er det den som har lengst avstand til kurven som kaster først. Dermed kan både de flinke og nybegynnerne delta sammen, forteller Endresen.

Han legger til at dette er en sport for alle i alle aldre. Han håper parken vil bli benyttet også utenom skoletid. Banen består av seks kurver hvor to av dem står litt vanskelig til i skogen og gir både ferskinger og nybegynnere noe å bryne seg på i kamp med bjørk, busk og kratt.

– Terskelen for å delta er veldig lav, forsikrer Fredrik Endresen.

Varaordfører Torstein Moe forsøker å treffe kurven under åpningen av Brønnøysund discgolfpark i en konkurranse med rektor Terje Heggheim.

Dugnadsinnsats

Rektor Terje Heggheim ved Brønnøysund barne- og ungdomsskole (BBU) sier det hele startet med en plan om å ruste opp uteområdet ved skolen for å legge til rette for fysisk aktivitet, helse og bevegelse.

– Vi trengte noe nytt som kunne fenge. Det er mange som spiller fotball, men ikke alle. Vi måtte han noe for de andre også. Vi har planer om mye annet enn dette også, forsikrer rektoren.

Det har vært en lang vei å gå fra ide til realisering. Det er lagt ned mye dugnadsarbeid for å komme i mål, men Heggheim kommer likevel med et lite spark til foreldre og foresatte til elevene ved skolen.

– Dette er gjort på dugnad over flere år. Jeg må si foreldrene kunne skjerpe seg litt for det har gått treigt å få folk med på dugnad. Derfor har det tatt lang tid, men nå er banen på plass og det er jeg glad for, sier Heggheim.

Han tok et lynkurs med varaordfører Torstein Moe i sporten. De konkurrerte om å treffe første kurv.

– Lærerne skal kurses i dette til høsten slik at de kan gi elevene et innblikk i hva dette er. I tillegg skal jeg gjøre litt kontorarbeid for det skal blant annet søkes om tippemidler, sier rektoren.

– Hva har denne parken kostet?

– Utstyret koster vel 100.000 kroner og så kommer dugnaden på toppen av dette, sier Terje Heggheim.

Varaordføreren setter pris på at det har kommet et nytt tilbud i byen.

– Jeg synes dette er fint og summen av alle bidrag som gjør tilværelsen i kommunen hyggelig. I tillegg er dette et lavterskeltilbud i utstyr og form. Dette er tilgjengelig for alle som vil gå seg en tur og samtidig konkurrere litt, sier Torstein Moe.

Diskene som er kjøpt inn til skolen er ikke til utlåns, men en vanlig frisbee duger i massevis for dem som ønsker å teste ut den nye banen.