Alle de 160 elevene på Bindalseidet og Terråk skole får trene sammen med A-lagsspillerne Ricardo og Erlend Kupen, klubblegendene Runar Berg og Stig Johansen samt utviklingsleder Gregg Broughton torsdag og fredag.

Det blir også trenerforum og næringslivslunsj - med daglig leder Frode Thomassen og leder marked og utvikling Jannike Ramsvik. Så eliteserieklubben stiller et toppet lag.

— Vi gleder oss veldig til å få besøk av Bodø/Glimt, sier Martin Kvarsvik, som til daglig er områdeleder for Namdal og Helgeland i oppdrettselskapet SinkabergHansen.

Gratis fotballskole

Den 32 år gamle Glimt-supporteren ble valgt inn i favorittklubbens styre som varamedlem i mars. Besøket har kommet i stand etter NTS ASA, og familieselskapet LMJ Invest AS, som han eier sammen med sin mor Lisbeth-Berg Hansen og sine to søsken, har blitt hovedpartnere med Bodø/Glimt igjennom sammenslutningen Laks.no.

— Vår støtte til Glimt gjør at vi i samarbeid kan skape noe positivt i vårt område for barn, ungdom og næringsliv, sier Kvarsvik.

Treningene foregår på Bindalseidet gressbane. Det blir to økter, før og etter lunsj, og alt er gratis for de rundt 160 elevene som har hver sin dag. Sjette til tiendeklassingene er først ut torsdag.

Glimt tar imot Hødd til fjerde runde i cupen i kveld. Like vel kommer det to meget solide spillere. Keeper Ricardo Friedrich fra Brasil har stått de tre siste eliteseriekampene. I andre enden av banen kom spissen Endre Kupen høyt på toppscorerlisten i fjorårets OBOS-liga med 14 mål for Florø. 27-åringen som ble kjøpt i vinter scoret da han debuterte for Glimt i treningskamp, men pådro seg like etter avrevet korsbånd og er fortsatt under opptrening.

Glimt-legendene Runar Berg og Stig Johansen er også med som instruktørerer på fotballskolen.

— Jeg jobber jo ikke i Glimt lenger, men jeg lovte Lisbeth å bli med sørover, dersom Glimt fikk til en avtale med JMJ, sier Berg.

— Jeg gleder meg veldig til å bidra sammen med denne flotte gjengen. Glimt slår virkelig på stortromma denne gangen, legger han til.

Broughton og Gerrard

Glimts nye utviklingsleder, Gregg Broughton, skal også være instruktør og delta på trenerforumet. Briten ble ansatt i vår og kom fra jobben som «Academy manager» i Championship-klubben Norwich. Nylig var han i Touloun og gjennomførte nest siste del av UEFA Pro lisens-utdanningen under U21-turneringen der, sammen med blant andre Rangers-manager Steven Gerrard. I samme kull er også Nicky Butt (akademileder i Man. United), Nigel Clough (manager i Burton), David James og Nemanja Vidic. Europas høyest offisielle trenerutdanning retter seg mot kandidater som har potensial til å være hovedtrener i nasjonal og internasjonal toppfotball.

Det sportslige programmet inneholder også trenerforum. Det er åpnet for alle trenere og foreldre med roller i alle slags lag og foreninger i Bindal. Der deltar Broughton og Thomassen, sammen med Stig Johansen, som nå er spillerutvikler i Glimt. Den gamle storscoreren skal lede treningen til Bindal fotballs G16-lag. Begge deler skjer torsdag.

Næringslivslunsj på Terråk

Daglig leder Frode Thomassen og leder marked og utvikling Jannike Ramsvik skal holde foredrag på næringslivslunsjen i lokalene til Bindal utvikling på Terråk torsdag.

— Vi syns det er stor stas å kunne dra ut med både fotballfaget og et bidrag til næringslivet. Frode og jeg gleder oss til å treffe alle sammen, sier Ramsvik.

På Terråk møter de ordfører Britt Helstad og representer fra næringslivet i kommunen.

Thomassens foredrag har tittelen «Hvordan lede en bedrift der bunnlinja er avhengig av at 11 mann gjør jobben – hver gang!". Ramsvik skal ta for seg "Hvordan er det å selge et opplevelsesprodukt der du «knapt vet hva du har å selge»"

— Det er tydelig at både Lisbeth Berg-Hansen og Martin Kvarsvik har et stort hjerte for både Bindal og Glimt. Det gleder oss å kunne bidra i deres lokalmiljø, sier Jannike Ramsvik.

Martin Kvarsvik (t.v.) ble valgt inn som varamedlem i Bodø/Glimt-styret i mars. Her sammen med Runar Berg på Aspmyra i 2015. Foto: Privat