Tidligere banemester Svein Helge «Flisa» Nilsen er veldig glad for at det nå kan spilles fotball på gressbanen igjen.

— Det er godt å se. Dette er et av de fineste stedene å spille fotball på i hele landet. Dere har gjort en fantastisk dugnadsjobb, roser «Flisa».

Reaksjoner på sosiale medier

Bilder på sosiale medier av en overgrodd bane høstet oppgitte kommentarer fra flere generasjoner brønnøyværinger over hele landet med gode minner fra Babylonsletta og fotballsletta, som gressbanen også er kjent som.

Slik så gressbanen ut for ganske nøyaktig ett år siden. Foto: Bjørn Rino Høydahl

En formidabel aleggsutbygging gjør at BIL nå disponerer to kunstgressbaner. Dermed spilles det ikke lenger kamper på den gamle ærverdige gressbanen. Forfallet har for alvor satt inn de siste årene.

I mai bestemte styremedlem i BILs hovedlag Espen Slotvik og leder i fotballgruppen Leif Morten Slotvik seg for at tiden var inne for handling. Sammen med sønnene Eskil og Alfon ble det to solide dugnadsøkter.

Slik ser banen ut i dag. Foto: Jøran Horn

Nå tar en liten, grønn og meget flittig hjelper seg av klippingen.

— I samarbeid med parkgruppen i kommunen har vi fått på plass en robotklipper som tar seg av klippingen. Nå er banen klar til bruk og vi håper så mange som mulig benytter den både til organisert og uorganisert ballspill. De andre idrettslagene har også fått beskjed om at den er åpen for bruk, sier Leif Morten.

En grønn, liten og flittig hjelper sørger nå for klippingen. - Ta'n, kommanderte "Flisa" og pekte på BAs utsendte. Foto: Jøran Horn

Myndig banemester med schaeferhund

Slik har det ikke alltid vært. Da «Flisa» var nærmeste nabo på 1970- og -80-tallet, hadde han et nært personlig forhold til hvert enkelt gresstrå, og slo han nådeløst ned på alle forsøk på egentrening. Banemesteren med stor B humrer godt når temaet kommer opp.

— Jeg gjorde det ikke for å være «troillåt». Det var for at banen skulle være så god som mulig til kampene for alle lag, så man slapp å spille på Norges dårligste grusbane, som vi hadde da, sier «Flisa».

Espen husker godt spenningen fra nydelige sommerkvelder da fristelsen ble for stor.

— Det gikk sport i å prøve å lure seg utpå. Men det tok som regel ikke mange minuttene før du og Zico kom luskende og jaget oss, sier han skrattende.

Åpen for alle

Nå vil ingen bli jaget bort.

— Av og til kan det være organisert trening for lag, men dette regner vi med går bra med litt fleksibilitet, sier Espen.

Roboten gjør jobben og banen blir bare bedre og bedre for hver dag som går.

— Den går hele døgnet med unntak av ettermiddag og kveld. Om noen bruker banen når roboten jobber, må man ikke røre den for å unngå unødige alarmer, sier Espen Slotvik.

I likhet med kommunens øvrige robotklippere er også denne utstyrt med GPS-sporing som tyverisikring.