Rundt 30 lag deltok på Inventum Cup for tre år siden, 58 lag var med i fjor og det bare øker på, melder IL Tjalg.

- Det ble 75 påmeldte lag da vi satte strek torsdag. Det er ny rekord, fastslår nestleder i fotballstyret og turneringsansvarlig Kjell Arne Nielsen.

Venter 6-700 spillere

Det betyr at det kommer et sted mellom 600 og 700 gutter og jenter i alderen seks til 12 år fra Vega, Vevelstad, Sport Torghatten, Hilstad, BIL, Sømna og Tjalg.

Puslespillet med kampoppsettet er nå klart.

- Alle lag får minst fire kamper. Totalt blir det 156 kamper fra morgen til et godt stykke utpå ettermiddagen. Det betyr at vi kjører en tredjedel av Kippermocupen på én dag og på én bane, sier Nielsen.

NFFs retningslinjer dikterer banestørrelsen for de ulike aldersgruppene.

- Vi har tre 3-erbaner for de yngste, fire 5-erbaner og to 7-erbaner. De aller yngste lagene gjør seg ferdig på 3-erbanene, så merkes de om til 5-erbaner. Alle spillerne får selvfølgelig deltakermedaljer, forteller Nielsen.

Shuttlebuss til og fra Salhus

Logistikken er også godt planlagt.

- Vi busser Vega og Vevelstad til og fra ferjeleiet. Og det settes opp gratis shuttlebuss fra Kontorforum på Salhus til og fra Mobanen hele dagen, slik at både spillere og publikum kommer seg i mellom. Det ble veldig godt mottatt da vi innførte det i fjor, sier Nielsen.

De som kommer kjørende blir møtt av vennlige parkeringsvakter.

- Vi har fått låne parkeringsplasser av grunneierne, og det er nedsatt fartsgrense forbi Mobanen mens cupen pågår, forteller Nielsen.

Mat og drikke fås kjøpt i to kafeer.

- Værmeldingen er veldig bra både for fotballspilling og utekafe med 12-14 grader og en vindretning som Mofjellet dekker for. Vi har kjøpt inn ti benker og får låne 48 av kommunen, og setter også opp teltet utenfor klubbhuset, sier Nielsen.

Hele fotballgruppen er på beina

For å lage fotballfest for så mange trengs en hel liten hær i arrangørstaben.

- Med stort og smått er vi nok over 70 trenere, dommere og foreldre i sving. Og som vanlig blir det speakertjeneste med "Den store stemmen" Øystein Nordhuus, sier Kjell Arne Nielsen.