Som i går mot Innstranden kom BIL under tidlig i første omgang, da Bodø/Glimt 2 satte inn 1-0 etter en kort corner. En ledelse gultrøyene holdt til pause.

Og, som i går viste BIL at det både er kapasitet og karakter i laget, da de snudde og vant 2-1.

Utlignet fra egen banehalvdel

Tobias Lund Korsgaten utlignet til 1-1 på et frispark fra egen banehalvdel i Nordlandshallen. Det er definitivt ny pers for forsvarsspilleren med den presise venstrefoten.

- Det var vel mer enn 50 meters hold. Tanken var å slå ballen opp i boksen mot Henning og Nikolas, men så ble det noe mer enn det. Keeper sto naturlig nok langt ute og ballen suste over han og rett i krysset. Det var deilig å se, sier Korsgaten.

Like før slutt ble vinnermålet satt inn av en annen forsvarsspiller etter en corner. Også det som i går.

Kaptein og midtstopper Nikolas Slotvik fullbyrdet dagens snuoperasjon og sørget for blåhvit seiersjubel.

- Konge-kamp av alle mann

- Jey slo en glimrende corner på bakerste til Isak som la ballen videre og jeg hadde bare å sette bredsiden til på blank goal. Det var en helt konge-kamp av oss og vanvittig deilig med seier, sier matchvinneren.

Kapteinen på BIL-skuta er selvsagt strålende fornøyd med helgen.

- Jeg er utrolig stolt over prestasjonene. Vi havnet bakpå i begge kampene, men kjemper oss tilbake og tar seks poeng. Det eneste negative er at alle tre baklengsene er drittmål som er helt unødvendige. Så vi må skjerp oss bakover, sier han.

BIL-trener Alexander Ediassen er mektig imponert over guttene sine.

- Det var en veldig solid kamp av oss. De scoret etter en kort corner der vi er uoppmerksomme og skuddet gikk via to BIL-spillere. Bortsett fra det hadde Glimt en dobbeltsjanse som Tommy reddet greit. Vi skapte mer enn dem, men ikke like mye som i går. Jeg er mektig imponert over innsatsen fra gutta, spesielt med tanke på at de fleste hadde gårsdagens kamp i beina, sier Ediassen.

Åtte mann fra IIL-kampen startet søndag. Ediassen la om til 4-3-3 og gjorde tre bytter, Tommy Horn startet sin første kamp mellom stengene for sesongen. Tobias Lund Korsgaten og Adrian Sandvik kom inn i forsvaret og på midtbanen. Det førte til rokkeringer. Marius Heide Horn ble flyttet ut til venstreback og Andreas Blomstervik Hansten gikk opp på venstrekant.

Imponert over gamle lagkamerater

Før møtet med BIL hadde Glimt 2, som består av eliteserieklubbens juniorer, vunnet tre strake seirer og lå på andreplass, to poeng foran BIL. I dag måtte tidligere BIL-spiller Lasse Hansen Lien & Co. bite i eget kunstgress.

- BIL var bare for gode for oss, og de spiller fin fotball, sier vegaværingen, etter møtet med gamle lagkamerater.

Full pott i Bodø i helgen gjør at BIL klatrer opp til andreplass på 4. divisjon HeSa-tabellen med tre seirer, én uavgjort og ti poeng etter fire kamper.

Toppoppgjør på hjemmebane

Lørdag blir det toppoppgjør i Brønnøysund når Mo IL kommer på besøk. Ranværingene har full pott og 15 poeng etter fem strake seirer så langt.

- Vi skal gi Mo skikkelig kamp om poengene. Det er helt sikkert, lover Alexander Ediassen.

Han må klare seg uten kaptein Slotvik som er i Tromsø i forbindelse med legestudiene.

BILs lag (4-3-3): Tommy Horn - Sevald Bøkestad Andreassen, Nikolas Slotvik, Tobias Lund Korsgaten, Marius Heide Horn - Adrian Sandvik, Oliver Unwin, Isak Helstad Amundsen - August Einvik Kildal, Henning Borgen Gladsø, Andreas Blomstervik Hansten.

På benken: Jey Jørgensen (inn for Kildal fra 73), Lars Solbakk (inn for Hansten fra 83), Fredrik Salhus, Eskil Mikkelsen Svartis og Brayn Musoni.