Innstranden ledet 2-0, men BIL snudde og vant 3-2 i ettermiddagens 4. divisjon HeSa-kamp.

Oliver Unwin scoret på frispark via et forsvarshode og Isak Helstad Amundsen utlignet til 2-2 før pause. Fem minutter før slutt ble Andreas Blomstervik Hansten matchvinner da han skrudde inn en corner rett i mål.

Venstrebacken forteller at han gikk for scoring fra død vinkel.

- Jeg visste med en gang det ble corner hva jeg skulle gjøre. Keeper sto feilplassert og ba om å bli straffet, sier Andreas Blomtervik Hansten.

Lettet og glad

BIL-trener Alexander Ediassen innkasserer det han betegner som en fortjent seier.

- Det var veldig deilig og en stor lettelse å vinne. Det ville vært bittert å avgi poeng i dag, sier BIL-trener Alexander Ediassen.

Det ble 0-0 da lagene møttes i Brønnøysund for to uker siden. Lørdag scoret grønntrøyene to ganger før gjestene fikk summet seg.

- Vi sliter i starten, dels på grunn av dårlige forberedelser siden flyet var forsinket. Vi kommer under 2-0, etter en helt feil idømt straffe på det andre målet. Så spiser vi oss inn i kampen og er klart bedre utover i første omgangen, sier Ediassen.

Radet opp sjanser etter pause

I andre omgang dominerte BIL stort på Mørkved kunstgress.

- Vi skapte fem-seks store sjanser, men det ble altså spenning til siste slutt, sier Ediassen.

- August (Kildal) og Eskil (Svartis) bommet hver sin gang alene igjennom helt på tampen, så det var en fortjent seier, sier Ediassen.

Sesongens andre strake borteseier gjør at BIL klatret opp på tredjeplass på 4. divisjon HeSa-tabellen. 2-0-seier i Sandnessjøen og 0-0 hjemme mot IIL i de to første kampene, betyr at BIL har syv poeng etter tre serierunder. De to neste kampene er mot tetduoen.

Glimt 2 i morgen

Søndag møter BIL Bodø/Glimt 2, som ligger på andreplass med ni poeng og tre strake seirer, i Nordlandshallen.

- Det blir tungt med kamp i føttene, veldig tungt. Er vi lette i beina og påskrudd, slår vi de fleste i denne divisjonen. Vi får se hvilken utgave av BIL som dukker opp i morgen. Henning (Gladsø) fikk en kjenning av lårstrekk og spiller neppe i morgen, sier BIL-treneren, som har med seg 16 mann til fylkeshovedstaden.

Neste lørdag kommer serieleder Mo IL, som har fem strake seirer, til Brønnøysund.

BILs lag mot Innstranden (4-2-3-1): Brayn Musoni – Sevald Bøkestad Andreassen, Nikolas Slotvik, Marius Heide Horn, Andreas Blomstervik Hansten – Eskil Mikkelsen Svartis, Oliver Unwin – Tobias Lund Korsgaten, Isak Helsatad Amundsen, August Einvik Kildal – Henning Borgen Gladsø.

På benken: Fredrik Salhus (inn for Korsgaten fra 60 min.), Adrian Sandvik, Jey Jørgensen, Lars Solbakk, Tommy Horn.

Matchvinner Andreas Blomstervik Hansten var rask til hotellet for å gjøre seg klar til Champions League-finalen. Foto: BIL fotball