Sluttresultatet ble 1-1, men det er ikke målene kampen vil bli husket for.

- Jeg er misfornøyd med vårt lags holdninger i denne kampen, sier Vega-kaptein Frank G. Nilsen etter kampen, som ble et klassisk lokaloppgjør, med mange tette dueller og mange stopp i spillet.

Ett gult i første

Det var betydelig bedre stemning mellom klubblegendene Eilif Antonsen og Steinar Solli enn det var på kunstgresset på Vega 16. mai. Foto: Ulf Emil Rakvaag

Første omgang startet med fem minutter der gjestene ble nektet tilgang på gultrøyenes banehalvdel. Etter hvert ble det jevnere, men sjansene lot vente på seg. Finspillet glimret med sitt fravær, på en bane som egentlig innbyr til det, og etter 13 minutter kom kampens første gule kort til Sømna. Fasit etter en omgang ble en halvsjanse til gjestene og ufint og til dels stygt spill som uten protester kunne ført til 4-5 gule kort.

Første omgangs høydepunkt? Møtet mellom klubblegendene Eilif Antonsen (Vega) og Steinar Solli (Sømna). I motsatt ende av skalaen finner vi oppgjøret mellom Jonas Wik (Vega) og Hans Hjelmseth (Sømna), som gjerne kunne ført til flere kort.

Sømna scoret først

Pausen kan ha bidratt til at spillerne fokuserte mer på spill en kort periode, og litt mot spillets gang gikk gjestene fra fastlandet opp i ledelsen etter 6 minutter.

– Det var en helt middels kamp fra vår side, og målet til Sømna kom etter en kjempetabbe fra vår forsvarer, sier Vega-trener Jon Wika på SMS etter kampen.

– Andre omgang var kaotisk med mye frispark og ufint spill fra begge lag, sier Wika, som alt i alt er fornøyd med poengdeling.

Ufint spill

Det ble til tider svært ampert i andre omgang, og BAs utsendte, som har overvært en del kamper på dette nivået, kan ikke huske å ha sett så mange ufine episoder i én kamp. Faktisk ble det så kaotisk at det kom overraskende på mange da Vegas Torgrim Larsen etter 83 minutter måtte forlate banen med to gule kort i boka. Seks minutter tidligere, etter en periode med mye Sømna-dominans, hadde Kenneth Rakvaag sørget for utlikning for de gule med et skudd velplassert nede til høyre for Sømnas keeper.

Det var allikevel kaoset og tumultene som ble hovedfokus, og når lagene barker sammen i brytekamp i det kampens dommer blåser av fotballkampen, er det beskrivende for alle 90 minuttene.

– Det er beklagelig at vi ikke tar mer ansvar og bryter opp slike situasjoner, avslutter en lettere oppgitt Vega-kaptein på telefon en stund etter kampslutt.

– Vi har ny kamp på lørdag og satser på at det går bedre da.