Han og brønnøyværingene løp på det såkalte sørlaget til Helgeland Sparebank i Holmenkollstafetten 5. mai, og de klarte også denne gangen å holde bankens andre lag bak seg i hovedstadsgatene og inn på Bislett.

Intern konkurranse

Det var også et mål da startskuddet smalt utpå ettermiddagen. Einvik og de fire andre lokale ansiktene som var i aksjon, innrømte at det er en aldri så liten rivalisering mellom lagene.

- Det er viktig å presisere at det er på det vennskapelige plan ettersom vi i utgangspunktet reiser hit som en felles tropp, sa Bertil Einvik, Rune Sandøy, Kato Johnsen og Kristoffer Bjørnvik da Brønnøysunds  Avis møtte de etter stafetten. Kvartetten var da fornøyde med det de hadde utrettet sammen med bankansatte fra Sandnessjøen, Mosjøen og søndre del av fylket,

Sikkert vårtegn

Vivi Reyes var også i aksjon med startnummer denne fantastiske vårdagen i Oslo. Brønnøyværingene våknet til sol fra blå og skyfri himmel. Det skulle vise seg å bli veldig varmt utover dagen. Betraktelig varmere enn det har vært på Helgeland og i landsdelen for øvrig i sommer. Den lokale kontingenten koste seg. De var klokkeklare på at det er bedre med sol og varme enn regn.

Bertil Einvik har opplevd begge deler etter at han debuterte i Holmenkollstafetten for noen år siden. Det er et sikkert vårtegn at han og andre vender nesa mot hovedstaden for å løpe. Han er glad for at banken er og bidrar slik at det er mulig å stille to lag i Holmenkollstafetten som har blitt et gigantarrangement. I år var det over 3.000 lag og nesten 50.000 deltakere.

Stor stemning

- Det er antall lag og deltakere og det flotte arrangementet så spesielt. Det er mye folk og stor stemning langs det meste av traseen. For oss er det for så vidt hele settingen som gjør Oslo-helga så spesiell. Jeg synes det er flott at vi kan møtes på tvers av avdelinger og banker. Dette er en av de få gagene vi har mulighet til det. oppslutningen tyder på at tiltaket er populært.

- Hva tenker du i forhold til videre deltakelse neste årene, Einvik?

- Det er stemning for at vi skal reise tilbake neste år. Det kom frem på banketten. Jeg håper og tror det blir flere starter. Flere av de som jobber i Brønnøysund-avdelingen har allerede meldt sin interesse med tanke på neste års arrangement, sa Einvik som er lysten på flere etapper i Holmenkollstafetten.