Banesesongen for skytterne er i gang. Velfjordstevnet arrangeres onsdag og Kyststevnet på Kristi himmelfartsdag.

Tresifret antall skyttere begge steder

Øvre Velfjord skytterlag melder om rekordoppslutning.

- Vi har 100 forhåndspåmeldte. Det er ny rekord, sier leder Torfinn Govasli.

Han gleder seg til å ta imot skyttere fra Beiarn i nord til Steinkjer i sør.

- Det var surt og kaldt på sesongåpningen i Rana 1. mai. Nå melder Yr.no 18 grader i Velfjord. Så alt ligger til rette for en fin skytedag, sier Govasli.

Dagen etter arrangerer Brønnøysund skytterlag Kyststevnet. Det har de gjort siden 1976. For noen år siden la velfjordingene sitt banestevne til dagen før, for å gi tilreisende skyttere et ekstra incentiv til å ta turen til Brønnøy.

- Det er mange skyttere som deltar på begge stevnene. Vi har 106 forhåndspåmeldte. Det er veldig bra. Men rekorden for Kyststevnet er på over 140 for en god del år siden, sier leder i Brønnøysund skytterlag Jøran Nordhuus.

Favoritt fra Beiarn

- Det er arrangert to banestevner i Salten og to på Helgeland til nå. Aune vant tre og ble nummer to i det fjerde. Så han er klar favoritt, sier Govasli.

- Aune ble også nordnorsk mester i fjor. Han er helt i norgestoppen og vant med 346 poeng i Røvassdalen i forrige uke. Det er tidlig i sesongen og Ørjan Svartisdal Karlsen fra Røvassdalen og Marius Hagfors fra Austerbygda har også vist god skyting, sier Nordhuus.

I veteranklassene forventes det som vanlig hard konkurranse.

- Det er mange veldig gode veteraner på Helgeland og i Namdal. Så vi forventer stor spenning og toppresultater, sier Nordhuus.

Gleder seg

På hjemmebane mønstrer begge arrangørlagene mellom 10 og 15 skyttere. De har også sine plikter å ta seg av.

- Det blir travelt og morsomt, og en bonus å få arrangere det 43. Kyststevnet i rekken i godvær, sier Jøran Nordhuus.

Skytterhuset er åpent for publikum begge steder. Der er det servering og visning av skivene via det elektroniske anlegget. På Dypaune skytebane er det "dataskiver" både 200- og 100-meteren. I Skavdalen nedenfor Tilremshatten blir man også snart helelektronisk.

- Vi har elektroniske skiver på 200-meteren, og dette blir det siste stevnet med pappskiver på 100-meteren. I god tid til samlagsstevet i august skal det være elektroniske skiver der også, sier Jøran Nordhuus.