Fem uker før den fjerde utgaven av det Sport Torghatten IL karakteristerer som vårens vakreste eventyr er påmeldingen i full gang.

- Vi har rundt 50 påmeldte totalt og seks på helmaraton, som lover godt. I fjor hadde vi over 350 deltakere totalt, og 15 løp helmaraton. Vi er i rute, men ønsker at folk melder seg på, sier prosjektleder Liv Bentzen.

Fem distanser

Årets dato for løpsfesten er lørdag 28. april. Torghatten maraton består av fem distanser, pluss et eget barneløp.

  • Helmaratonen er 42,195 km

  • Halvmaratonen er 21,098 km

  • Øygaloppen er 10 km

  • Minimaraton er 3,6 km

  • Trimløypa er 3,6 km

Barneløpet går på Nordhus stadion. Foto: Simon Aldra

Rekordskred

I fjor ble det satt til sammen seks løype- og klasserekorder. Andris Koskevics har vunnet alle tre maratonløpene og satte ny løyperekord med 3.08.

Andris Koskevics fullførte hat tricket med sin tredje strake maratonseier i fjor, og satte attpåtil ny løyperekord. Foto: Simon Aldra

Kristin Høger fulgte opp med ny damerekord på 3.45. Lasse Blom senket sin egen rekord på halvmaraton til 1.13.20. I den 10 km lange Øygaloppen løp Eirik Johansen inntil ny bestetid med 35.09.

Det ble nye rekorder i de yngste klassene også. Eva Charlotte Bang og Lukas Strømsnes løp den 3,6 km lange Toft-runden på henholdsvis 15.04 og 15.05.

Løpskarusellen er fin oppkjøring

Sør-Helgeland løpskarusell startet med Øymila sist helg. Neste løp er Svarthopen Rundt lørdag 14. april.

- Det er en fint oppkjøringsløp til Torghatten maraton. Hos oss er det plass til alle. Både de som satser på å vinne sin klasse og de som konkurrerer med seg selv. Det er pengeprermier til vinnerne og så trekkes det ut gavepremier på startnumrene, sier Liv Bentzen.

Prosjektleder i Sport Torghatten Liv Bentzen. Foto: Bård Pedersen