BIL vant futsalserien på Helgeland, og er dermed Nordlands representant i helgens nasjonale sluttspill i Tromsø.

– Det blir spennende å møte nye lag, sier BILs storscorer Ulvida Arntzen Slotvik.

Nå skal hun og lagvenninnene bryne seg på tromsølaget Stakkevollan, Alta, Utleira fra Trondheim og Koll fra Oslo.

Fem lag deltar

Mens herrene har en landsomfattende eliteserie, er futsalen ikke kommet like langt på damesiden. Det var i utgangspunktet åtte plasser fra krets- og regionseriene. Fem lag deltar.

BIL-trener Roger Haugen har sett på lagenes prestasjoner.

– Vi kjenner lite til de andre lagene, men Utleira og Koll som vant i henholdsvis Trondheim og Oslo holder nok et veldig bra nivå. Stakkevollan har med flere spillere på det nord-norske futsallandslaget, og kommer nok derfor også til å bite godt fra seg, sier Haugen til bilfotball.no.

Alle mot alle

Sluttspillet ble innført i fjor. Da slo Porsanger Stakkevollan i finalen. I helgen spilles det enkel serie der alle møter alle, og vinneren blir norgesmester. Det betyr at alle lag skal spille fire kamper. To lørdag og to søndag.

– Vi gleder oss til å delta. Siden det er vanskelig å ha noen formening om de andre lagene, er det vanskelig å si noe om hva vi kan stelle i stand, men vi reiser oppover for å gjøre vårt aller ytterste. Vi så i kampene mot Bossmo at toppnivået vårt er bra. Det gjelder enkelt og greit å være fullt fokusert gjennom samtlige kamper.

– Det er jo egentlig fotballspillere vi er, men futsal har vært veldig morsomt å kunne holde på med i disse kalde vintermånedene. Jeg tror også vi får mye igjen for det, når vi kommer oss ut i normale omgivelser, sier Roger Haugen.

BIL-damene flyr til Tromsø i ettermiddag. De møter Koll og Stakkevollan lørdag, Alta og Utleira søndag.

BILs tropp:

Emma Christine Haugen

Ida Tveråmo

Johanne Kristiansen

Miriam Laumann

Silje Haugen

Sille Olufsen

Thina Kristiansen

Tonje Hartvigsen Nilsen

Ulvida Arntzen Slotvik