Tradisjonen tro møttes kretslagene i Nord-Norge til turnering i Bardufoss denne helgen. Hver krets stilte med 14- og 15/16-årslag for gutter og jenter.

BIL-spilleren Sevald Bøkestad Andreassen fra Vevelstad var den eneste sørhelgelendingen som kom igjennom nåløyet og ble tatt ut. Han spilte den første kampen på G15/16-laget, som slo både Troms og Finnmark.

- Sevald spilte høyreback i 2-0-seieren mot Troms, men ble dessverre skadet og fikk ikke med seg kampen mot Finnmark, sier spillerutvikler i Nordland fotballkrets Torkild Veraas.

Han karaktersiserer den talentfulle Vevelstad-gutten slik:

- Han er en fin type som alltid er 100 prosent på. Meget god defensivt én mot én og en moderne backtype, med noen utfordringer med presisjon offensivt, sier Veraas.

J15/16-laget vant også sine to kamper. Både G14 og J14 dannet ett lag sammen med NFF Hålogaland og møtte Troms og Finnmark. For jentene ble det ett tap og en uavgjort, mens guttene vant en og tapte en kamp. I tillegg hadde alle lagene to treningsøkter hver for seg.

- Samlingen er den beste referansearenaen vi kan finne i Nord-Norge, både i forhold til medspillere og motspillere. Med dyktige trenere og faglig innhold fra Landslagsskolen blir det hele en fin møteplass for både spillere og kretskorps, sier Veraas.