Chris Andre Horn (26) har meldt overgang fra Innherred til Steinkjer fotballklubb. Den høyreiste midtstopperen tar dermed steget fra 5. til 3. divisjon.

- Steinkjer har ansatt en ny daglig leder og ny hovedtrener som viser at klubben har ambisjoner. Trener Yngve Sakshaug uttrykker stor tro på meg, det er en av grunnene til at jeg tar steget opp og satser igjen, sier 26-åringen.

Ligger godt an til startplass

Sakshaug er meget godt fornøyd med nyervervelsen både på og utenfor banen.

- Chris kommer inn i gruppa både med humør og ferdigheter. Han er en voksen 26-åring som har trent veldig hardt siden han kom med i januar, sier 46-åringen, som selv var en profilert spiller i klubben.

Han er i ferd med å bygge et nytt lag.

- Vi har mistet seks spillere fra fjoråret førsteellever. Det vil merkes. Men vi har fått inn Chris og flere nye i tillegg som vil bidra godt, sier Sakshaug.

Horn har spilt tre omganger for sin nye klubb til nå.

- I den første treningskampen kom han inn etter pause og gjorde det veldig, veldig godt. Deretter spilte han hele den andre kampen og gjorde en god figur på nytt. Så Chris ligger veldig godt an til en plass i førsteelleveren som midtstopper, sier Sakshaug.

Har fått ny tenning

Brønnøyværingen flyttet til Trondheim som 17-åring i 2008 og spilte da på Ranheims juniorlag. Etter to sesonger prøvespilte han for Levanger, men fikk ikke kontrakt.

- Med et skadeplaget og dårlig treningsgrunnlag var det vel optimistisk fra min side å tro at jeg skulle klare det, når jeg ikke var godt nok trent. Da la jeg fotballen litt på is, forteller den tidligere BIL-bautaen.

I 2012 flyttet han til Steinkjer for å studere økonomi.

- Da begynte jeg å spille for Innherred FK i daværende fjerdedivisjon, som ble femte etter fjorårets omlegging. Etter endt utdanning i 2015 flyttet jeg sammen med samboeren min, Malin. Nå har vi kjøpt og totalrenovert hus og fått en vakker jente. Nå ligger ting mer til rette. Med full støtte fra samboer for å få tid nok til å trene, har jeg funnet tilbake gleden av å spille fotball. Så nå satses det for fullt, sier Horn, som jobber i Byggmakker Gipling distribusjon.

Skal temme spissene

Steinkjer spiller i 3. divisjon avdeling 5 mot blant andre RBK 2, Levanger 2, Byåsen, Verdal og Kolstad.

- I dagens 3. divisjon er det høyt nivå, og det blir artig å gjøre livet surt for spissene rundt om i Trøndelag og Hedmark, sier Horn.

Kulda gjør at SFK bare har spilt to treningskamper til nå.

- Det ble 2-2 mot Verdal og 1-0-seier mot Tillerbyen. Denne uken møter vi Stjørdals-Blink torsdag og Rørvik lørdag, forteller Chris Andre Horn.

Gultrøyene endte på tredjeplass i fjor, bak Kolstad og Stjørdals-Blink, som rykket opp, og er dermed kvalifisert til første runde i cupen. Seriestart er borte mot Orkla 14. april.