Det ble klart da styreleder i TTS Brynjar Forbergskog inviterte BIL-leder Espen Slotvik fredag.

«There's no such thing as a free lunch», heter det. Dagens lunsjpause på TTS gjør ordtaket til skamme, i alle fall sett med BIL øyne. For i kantina fikk Slotvik meddelt styrevedtaket om å støtte stålhallprosjektet med 2,5 millioner kroner.

– Vi setter stor pris på den store frivillige innsatsen BIL gjør for lokalsamfunnet. BIL har alltid hatt mange ildsjeler som står på og har tatt ansvar både for idrettshallen og kunstgressbanen og nå en stålhall, etter at lufthallen havarerte, sier Forbergskog.

Det fulgte imidlertid én betingelse med tildelingen.

– Prosjektet må påbegynnes i år og ferdigstilles i løpet av neste år, sier Forbergskog.

9,5 millioner fra næringslivet

– Vi setter umåtelig stor pris på støtten. TTS står for infrastukturen i lokalsamfunnet og bidrar gjennom god lønnsomhet til at vi kan være med og legge til rette for bolyst med bygging av anlegg. Nå blir det hall. Det er helt sikkert, kvitterte Slotvik.

Etter forsikringsoppgjøret sitter BIL igjen med 3 millioner kroner på konto, samt anslagsvis 10 millioner kroner i verdier i form av grunnarbeid, ringmur, kunstgressbane, lys, ventilasjonsanlegg, aggregat og viftehus.

– Vi antar å kunne få 10 millioner i spillemidler. Men det vet vi ikke sikkert før vi får godkjent spillemiddelsøknaden, sier Slotvik.

– Toget går nå i mai/juni

BIL anslår at en stålhall koster 30 millioner kroner. Neste steg er å innhente priser.

Egenkapital på tre millioner, anslag på spillemidler 10 millioner og støtte fra næringslivet 9,5 millioner summerer seg til 22,5 millioner. Så kommer også mva-refusjon inn i bildet.

– Nå har tre av de største bidragsyterne støttet prosjektet igjen, og denne gang økt støtten. Vi håper at kommunen også ser dette som et verdifullt prosjekt både for BIL, Tjalg og STIL, sier Slotvik.

BIL tok opp et betydelig lån for å komme i mål med lufthallen og er klar til å gjøre det igjen.

– Vi lånte tre millioner til airdomen, men ønsker selvsagt å ta opp et så lite lån som mulig, slik at vi kan bruke mest mulig penger på det et idrettslag skal gjøre, nemlig å legge til rette for aktivitet, først og fremst for barn og unge, sier Slotvik.

Ordføreren: – Vi må se på dette området helhetlig

Ordfører Johnny Hanssen gleder seg over at BIL nå ser ut til å være godt på vei mot å få på plass bedre hallfasiliteter. Det vil frigjøre plass i kommunens nabobygg Brønnøyhallen. Han mener airdomens skjebne faktisk har åpnet opp en rekke muligheter.

– Nå får man en hall med andre kvaliteter enn det man hadde. At fotballhallen kommer opp igjen vil også medføre at den øvrige befolkningen i kommunen får bedre tilgang på hall både på ettermiddag/kveld, helger og helligdager, sier Hanssen.

Hva blir kommunens rolle i dette, vurderes det å gå inn med penger – mange vil nok kanskje tenke at overskuddet fra i fjor kan benyttes for å få hallprosjektet i mål?

– Vi må se på dette området helhetlig og rett og slett vurdere hvilken rolle kommunen skal ha i dette. Det kan være at vi skal være bindeleddet mellom fylket og BIL, men det kan også være at BIL tar dette selv. I et lengre perspektiv må vi se på muligheten for å frigjøre samfunnshuset til kulturhus for befolkningen. Jeg ser imidlertid ikke for meg at vi skal bruke noe av overskuddspengene fra i fjor på et slikt prosjekt, sier Hanssen.

Idrettshall for BVS og ny TIP-hall

Ordføreren ønsker også å jobbe for en tredje hall ved siden av fotballhall og Brønnøyhall i samarbeid med Nordland fylkeskommune.

– Jeg ønsker svært gjerne å få opp bedre fasiliteter for den videregående skolen. Jeg vil at elevene skal oppleve Brønnøy som flott, og aller helst i sammenheng med et nybygg til TIP, sier Johnny Hanssen.