Brønnøy Innebandyklubb (Brønnøy IBK) har vært i fint driv de siste årene og tatt flere seriegull.

Enstemmig nedlagt

Men nå er det slutt. Lørdag melder klubben på sin egen facebookside at den legges ned:

"Mandag 26. februar ble det siste årsmøtet i Brønnøy IBKs litt over 7 år lange historie avholdt. Et enstemmig årsmøte vedtok at klubben legges ned, da det ikke lenger er grunnlag for å drive videre i den formen klubben har hatt.

Alt av gjenværende aktivitet og utstyr overføres IL Tjalg Innebandy.

Dette betyr at det er slutt på seriespill for seniorer i Brønnøy-området for denne gang. Vi håper og tror at innebandy igjen kan få en vekst i antall medlemmer med Salhushallen, og i IL Tjalgs regi.

Vi har vært gjennom mange herlige sesonger som klubb, og har mange flotte minner å ta med oss videre.

Takk for oss!"

Fortsetter i Tjalg

John-Andreas Lorentzen har vært primus motor og leder for innebandyklubben. Han skriver til BAnett at nedleggelsen er udramatisk:

- Vi har de siste årene hatt en fremdriftsplan der vi skulle bli en undergruppe i IL Tjalg, som har vært en tett samarbeidspartner for oss i flere år. Alle våre medlemmer har også vært medlemmer i IL Tjalg i noen sesonger nå. At Brønnøy IBK nå formelt legges ned, er et ledd i denne prosessen. I mellomtiden har det oppstått en del småting som gjør at det ikke lenger er interesse for spill i serie for vårt herrelag (primært slitasjen av å være en klubb midt mellom to regioner (Midt-Norge og Nord-Norge). Vi måtte i februar trekke laget fra seriespill i Midt-Norge, noe som også har gjort at vi har tatt en avgjørelse på at vi ikke stiller lag i serie 2018/2019-sesongen.

Uten seriespill er og også noe av "sjelen" i  klubben borte, forklarer Lorentzen.

- Ut av dette kommer de som fortsatt er aktive av våre medlemmer til å fortsette sin aktivitet i IL Tjalg Innebandy, der det forhåpentligvis er bedre grobunn og grunnlag for barne-, og ungdomssatsing nå når Salhushallen snart åpner. I tillegg til aktive medlemmer kommer alt av vårt utstyr og gjenværende midler også til å bli overført IL Tjalg Innebandy, noe som har vært intensjonen hele veien. Vi håper og tror at innebandy-ånden i Brønnøy og omegn kan vokse til en ny høyde i Salhushallen, og som en del av Tjalg-maskineriet.

Startet med gull

Brønnøy IBK ble stiftet januar 2011, og det ble starten for seriespill i innebandy lokalt. Første sesong vant klubben 11 av 12 kamper og tok gull.

I andre sesong stilte klubben også lag i dameserien. De tok tredjeplassen i 1.divisjon damer Nord-Norge avdeling sør i sitt første år. Herrelaget ble denne sesongen forsterket med to svensker, og det resulterte i seier i alle tolv kampene og nytt seriegull. Etter dette tok Brønnøy IBK opprykk til nordnorsk 1.divisjon. Denne sesongen valgte klubben å spille i Midt-Norge, slik at alle bortekampene ble i Trondheim.