Mandag 23. april vil kombinertlandslaget ha et treningsopplegg for barn og unge i Brønnøysund.

Helgelandsturne

Helgeland Kraft er en av sponsorene til kombinertlandslaget og markedssjef Arild Markussen sier de vil invitere idrettslag med trenere slik at de kan møte og trene med landslagsutøverne.

- I forbindelse med Bysprinten i Mosjøen har vi tidligere hentet inn ett par sprintere fra kombinertlandslaget. Nå skal hele landslaget til Helgeland. Først til Brønnøysund og så til Sandnessjøen, Mo og til slutt til Mosjøen, sier Markussen.

Bysprinten i Mosjøen ble arrangert første gang i 2007 og har siden den gang kunne skilte med verdens beste utøvere på ski til sprintrenn midt i Mosjøens gater, siste helgen i april. Dette er et arrangement som i dag består av både skolesprint, barneskirenn, bedriftstafett, ungdomssprint og elitesprinte over tre dager.

Femte år som sponsor

Det er fem år siden Helgeland Kraft skrev under en sponsoravtale med kombinertlandslaget. En kontrakt som varer ut 2019.

- Hvorfor valgte dere å sponse kombinertlandslaget?

- Hovedmarkedet vårt er på Helgeland, men vi selger også strøm utenfor Helgeland. Kombinertlandslaget har de verdiene vi ønsker å forbinde oss med som et engasjert og nytenkende lag. Jeg skal ikke legge skjul på at vi får sponset kombinertlandslaget til en relativt billig penge og at det er mye dyrere å være sponsor for for eksempel sprintlandslaget, medgir Markussen.

Et langsiktig arbeid

Han sier de har fått tilbakemeldinger fra helgelendinger som er stolte over å se logoen til det lokale kraftselskapet på landslagsutøverne.

- Har denne sponsingen gitt en økonomisk effekt for Helgeland Kraft?

- Vi merker at det får en effekt og vi har fått en økt kundemasse utenfor Helgland, men dette er også et langsiktig arbeid. Vi er i hvertfall veldig godt fornøyde, sier markedssjef Arild Markussen i Helgeland Kraft.