Ulrik Saltnes på årets lag i OBOS-ligaen

Ulrik Saltnes jubler for en av sine 13 scoringer sammen med Thomas Jacobsen.  Foto: Kent Even Grundstad

Sport

NTB har kåret årets lag basert på spillerbørsen gjennom sesongen. Der tar Bodø/Glimts Ulrik Saltnes en plass på midtbanen med 5,58 i gjennomsnittskarakter etter 27 spilte seriekamper. Brønnøyværingen scoret 13 mål og slo syv målgivende pasninger.

NTBs kommentar til Saltnes' sesong er som følger: "For en sesong han har hatt. Fikk så vidt forlenget kontrakten ved nyttår og har svart med en sesong ingen i Glimt hadde sett for seg. Den solide sesongen har gjort at Glimt signerte en forlenget kontrakt med midtbanespilleren i vår. Er veldig glad i å komme på løp inn i motstanderens boks."

Saltnes endte på fjerdeplass i førsteelleveren. Høyest snittkarakter har lagkamerat og ligaens toppscorer Kristian Fardal Opseth med 5,79. Glimt-stopper Martin Bjørnbak er også med på årets lag med 5,39.

Supporterklubben Den gule horde skal kåre sin årets spiller gjennom en avstemning på Facebook fram til fredag. De tre kandidatene er Ulrik Saltnes, Kristian Fardal Opseth og José Angel Jurado.

Bodø/Glimt sikret opprykket til Eliteserien etter å ha blitt suverene seriemestere 16 poeng foran Start. De helgule slettet tre rekorder i 1. divisjon. 83 mål på 30 kamper er ett mer enn Ham-Kam i 2007. Kristian Fardal Opseth satte punktum for en super sesong med sitt 28. mål i siste kamp. Sogndølingen slo dermed Daniel Nannskogs scoringsrekord på 27 for Stabæk i 2005. Kun 33 baklengsmål gir en målforskjell på 50 plussmål, som også er ny rekord.


NTBs Årets lag i 1. divisjon (3-4-3-formasjon)

Keeper:

Even Barli 5,23 (Ranheim)
 

Forsvar:
Simon Andreas Larsen 5,24 (Start)
Martin Bjørnbak 5,39 (Bodø/Glimt)
Christian Eggen Rismark 5,28 (Ranheim)
 

Midtbane:
Espen Børufsen 5,41 (Start)
Niklas Sandberg 5,60 (Ull/Kisa)
Ulrik Saltnes 5,58 (Bodø/Glimt)
Kristoffer Ødemarksbakken 5,58 (Ull/Kisa)
 

Angrep:
Endre Kupen 5,30 (Florø)
Kristian Fardal Opseth 5,79 (Bodø/Glimt)
Amahl Pellegrino 5,68 (Mjøndalen)

Benken:

Julian Faye Lund (Levanger 5,11), Erik Tønne (Levanger 5,28), Mads Reginiussen (Ranheim 5,41), Niklas Castro (Kongsvinger 5,35), Vegard Leikvoll Moberg (Bodø/Glimt 5,39), Kent Håvard Eriksen (Sandnes Ulf 5,31).