Vegabølgen satser på ny deltaker- og publikumsrekord

Vegabølgen ble startet i fjor. Her heies Runar Unhjem i mål.   Foto: Aurora Cathrin Eidem Adolfsen

Sport

IL Vega arrangerte Vegabølgen for første gang i fjor. Da stilte over 100 store og små til start. I år er løpet en del av Sør-Helgeland løpskarusell og lørdag håper Ronny Johansen & Co. på enda flere deltakere.

– Vi har lagt opp starten etter ferjerutene. Det er mulig å reise med hurtigbåten også. Da blir det en litt lengre dag, og det er jo mye fint å se og oppleve på Vega, sier han.

Start og mål er ved skolen og plasthallen. De som skal løpe på tid kan velge mellom 10 km, 5 km og 3 km. I tillegg er det en trimløype og et eget barneløp.

– 3-kilometerløypa går forbi Burshaugen og snur ved Kolstadsjøen. Det er samme løype for trimklassen. 5-kilometeren fortsetter med en avstikker i retning Risbakken før den snur. Vi hadde egentlig tenkt å bruke lysløypa, men der er det for bløtt, forteller Johansen.

10-kilometeren er en rundløype om Ferset og Åsen.

– Den fikk vi veldig gode tilbakemeldinger på fra deltakerne i fjor, sier han.

Barneløpet går på kunstgressbanen.

Klar, ferdig... Like før start i barneløpet i fjor.  Foto: Aurora Cathrin Eidem Adolfsen

– Det går først og ungene løper én eller to runder rundt banen. Det blir kafé i hallen, og det er meldt sol og fin løpetemperatur. Så vi håper både på ny deltaker- og publikumsrekord, sier Ronny Johansen.

Etter Vegabølgen gjenstår tre løp: Hommelstødilten (lør 14. okt), Brønnøysund Criterium (lør 4. nov) og Viksjøen Rundt (lør 25. nov).

I morgen, torsdag, er det sesongavslutning på Sømna stadion. Øvelser: 60/100 m, 400 m, 800 m, lengde og spyd. Årets aller siste stevne er et rent veteranstevne torsdag 21. september. Og 5. oktober settes det endelig punktum for banesesonngen med 10.000 meter.