1.000 ungdommer i alderen 15 til 25 år fra Norge, Sverige, Finnland og Russland var samlet til Barents Summer Games i Bodø i helgen. De konkurrerte i 15 idrettsgrener. BILs Elling Jøraholmen og Sømna-duoen Einar Bjøru og August Bergh Jacobsen var med den norske friidrettstroppen.

Jøraholmen (18) var ankermann på laget som tok sølv på 4 x 100 meter stafett.

– Det ble fotofinish og jeg var bare 0,02 sekunder bak finnen som vant. Surt at det ikke ble gull, men det var godt å holde svensken bak meg, sier han.

Den lettbeinte håndballspilleren deltok også på den individuelle 100-meteren.

– Persen er 11,79, men jeg fikk en elendig start og endte på 12,26, forteller han.

Sett under ett er han godt forøyd med helgen.

– Det var veldig kult. Vi traff en del av de andre utøverne på bowling og i andre sammenhenger. Jeg kan godt tenke meg å være med til Murmansk i 2019 også, sier 18-åringen.

BILs Berit Amundsen var med i lederteamet for friidrettstroppen.

– Det var en fantastisk idrettshelg. Kjekt å være sammen med ungdom og oppleve spenning og glede. For våre utøvere, spesielt August og Elling, ble dette en smakebit på hvordan friidretten organiseres og kan gi. De var læreregutter, men utrolig kjekt å høre at de syntes dette ga en kickstart til å fortsette, sier hun.

– Bodø Friidrettsklubb hadde en meget bra organisering og gjennomføring av stevnet på Mørkved. Jeg misunner dem anlegget, legger hun til.

BILs August Einvik Kildal var tatt ut i fotballtroppen og spilte alle kampene. Lasse Kolsvik fra Bindal og Aurora Adolfsen fra Vega var programledere på nett-sendingene. Vanja Fjerdingøy og Selma Slåttøy fra Sømna deltok også som frivillige.

– De frivillige gjorde en fantastisk jobb, roser Berit Amundsen.