Turlaget inviterer til leketur og kinotur

Det er på tide å snakke direkte med barna om Fjellvettreglene.

Barnas Turlag Brønnøysund inviterer til tur og leking, fulgt av kinovisning med Karsten og Petra.  Foto: Pressefoto

Sport

I forkant av filmen «Karsten og Petra ut på tur» inviterer Barnas Turlag Brønnøysund til tur.

Det er turglede, kjærlighet og Fjellvettreglene som er hovedfokus i kinofilmen om de to bestevennene, som denne gangen skal ut på tur. Filmen har premiere 10. mars, og sammen med Barnas Turlag i DNT vil barn lære om Fjellvettreglene både før filmen og fra kinolerretet, er målet.


Lærte om førstehjelp på tur

Kan tre unger redde et liv?

To fireåringer og en femåring er alt som skal til for å legge en voksen mann i stabilt sideleie.

– De reviderte fjellvettreglene ble lansert i fjor, og nå er det vår oppgave å lære dem videre til kommende generasjoner. Å planlegge turen, og å vite hva man skal ha med i sekken er minst like viktig i 2017 som i 1952, sier Solveig Lomsdal i Barnas Turlag. 

Direkte til barna

Det arrangeres turer av over 80 ulike Barnas Turlag over hele landet i perioden 4.-14. mars, i forkant av filmvisning. I Brønnøysund blir det fellestur lørdag 11. mars og kino mandag 13. mars. Turen går da til Skarsåsen hvor det skal lages opp bål og lekes ute. 

– Fjellvettreglene har eksistert i over 60 år, men det er først nå vi snakker om dem direkte til barna. Det er flott at vi får mulighet til å formidle viktig læring på en så god og pedagogisk måte som gjennom film og samling i forkant, sier Lomsdal. 


Skal bygge gapahuk og natursti på Klubben

Spleiselag utvikler turområdet videre.

Hun understreker viktigheten av å etablere gode turvaner tidlig.

– Og ta barna med i turplanleggingen. Det motiverer til turen, og man skal heller ikke se bort fra at de minste kan ha en god påvirkning på de voksne når turen skal planlegges, legger hun til.  

Åpent for alle

Arrangementet har ingen aldersgrense, og det koster ingenting å delta, forteller hun videre. 

– Barnas Turlag Brønnøysund dekker kinobilletten for sine medlemmer, men om man bare vil være med på aktiviteten med oss i forkant av filmen, er det selvsagt helt i orden for alle. Vi ønsker alle velkommen til lek og læring i det fri, avslutter hun.