I forkant av filmen «Karsten og Petra ut på tur» inviterer Barnas Turlag Brønnøysund til tur.

Det er turglede, kjærlighet og Fjellvettreglene som er hovedfokus i kinofilmen om de to bestevennene, som denne gangen skal ut på tur. Filmen har premiere 10. mars, og sammen med Barnas Turlag i DNT vil barn lære om Fjellvettreglene både før filmen og fra kinolerretet, er målet.

Direkte til barna

Det arrangeres turer av over 80 ulike Barnas Turlag over hele landet i perioden 4.-14. mars, i forkant av filmvisning. I Brønnøysund blir det fellestur lørdag 11. mars og kino mandag 13. mars. Turen går da til Skarsåsen hvor det skal lages opp bål og lekes ute.

– Fjellvettreglene har eksistert i over 60 år, men det er først nå vi snakker om dem direkte til barna. Det er flott at vi får mulighet til å formidle viktig læring på en så god og pedagogisk måte som gjennom film og samling i forkant, sier Lomsdal.

– Og ta barna med i turplanleggingen. Det motiverer til turen, og man skal heller ikke se bort fra at de minste kan ha en god påvirkning på de voksne når turen skal planlegges, legger hun til.

Åpent for alle

Arrangementet har ingen aldersgrense, og det koster ingenting å delta, forteller hun videre.

– Barnas Turlag Brønnøysund dekker kinobilletten for sine medlemmer, men om man bare vil være med på aktiviteten med oss i forkant av filmen, er det selvsagt helt i orden for alle. Vi ønsker alle velkommen til lek og læring i det fri, avslutter hun.