Tapte "seriefinalen"

Brønnøy Innebandyklubb Troppen som banket Bodø 13-1 i Brønnøyhallen 9. desember. I helgen møtes de igjen i Bodø. Bak fra venstre: Christer Moe, Eirik Svartis, Olle Aulin, Toms Jansons, Tony Fröström, Vemund Rye, Kurt Erik Gaard, trener Benny Tjønnøy. Foran f.v.: Andreas Strøm, Trygve Vedal Sandnes, John-Andreas Lorentzen, Anders Fosdahl, Björn Ahlbom og Joel Fredheim.  Foto: Jøran Horn

Sport

Brønnøy Innebandyklubb reiste til Bodø i helgen med store ambisjoner. Med seier over Sørfold/Hamarøy og Bodø ville brønnøyværingene hatt seriegullet ganske langt nede i lomma på vei hjem.


Brønnøy har ferten av seriegull

Toppoppgjør i helgen.

 

Som så ofte før når runde baller er involvert, så gikk det ikke helt etter planen. Første kamp på lørdag mot et lag Brønnøy normalt sett kan leke seg mot, ble en tett og tøff batalje. Brønnøy vant, men resultatet 10-9 forteller at dette ikke var en enkel oppgave.

- Det var overraskende, og dårlig av oss. Vi burde vunnet med større margin, sier spillende trener Benny Tjønnøy til BAnett

Mye god mat i jula?

Han har følgende hypotese til hva som gikk galt:

- Jeg tror kanskje julefeiringen har tatt mer på enn vi trodde. Vi sier det, sier Tjønnøy.

Kampene i helgen ble også spilt på parkett. Det er uvant for Brønnøy, og Tjønnøy mener dette også kan ha skapt litt stress i første kamp. Mot Bodø på søndag ble bortelaget mer og mer vant. Men denne kampen ble alt annet enn en triumf-runde for å inkassere seriegull.

Fartsfylt "seriefinale"

Det begynte bra, med en jevn førsteperiode der ingen av lagene fikk mål. I andre omgang gikk Brønnøy skarpladet ut, og dundret inn tre mål på kort tid. Men fra 0-3 og ut ble det mindre hyggelig sett med bortelagets øyne.

- Vi slipper dem til for lett. Omgangen ender 4-4. De får kun enkle mål, tellefeil i forsvaret og lignende. Vi henger rett og slett ikke med i forsvar, sier Tjønnøy.

I tredje og siste periode går kampen fra vondt til verre. Bodø går opp i 8-4-ledelse.

- Katastrofe. Mot slutten måtte vi bare gjøre om på alt, sier Tjønnøy.

Det hjalp, og Brønnøy hentet inn tre mål på fire minutter. Mot slutten brenner bortelaget sjanser som fyrverkeri på nyttårsaften, og kampen ebber ut med 8-7-seier til Bodø.

- Vi brente så mange sjanser at vi nok burde hatt uavgjort eller seier her. Det gir en ekstra sur smak i munnen. Men det var en fartsfylt kamp, som var artig å spille, sier Brønnøy-treneren.

Lover revansje

Om tre uker får Brønnøy en ny sjanse til å spille om seriegull med Bodø. Denne gangen på hjemmebane i Brønnøysund.

- Da skal vi ta dem, de skal få igjen så det holder, lover Benny Tjønnøy.