Rakvaag til Kypros

Futsalproff Kenneth Rakvaag blir futsalproff i Kypros. Det siste året har han pendlet mellom Vega, Trondheim og Bodø - der han har vært spillende trener for Hulløy FC.  Foto: Jøran Horn

Sport

Tidligere Vegakam-keeper Kenneth Rakvaag (34) legger ut på sitt tredje proffeventyr, når han nå er klar for Apoel Nicosia.

- Det er en stor og velorganisert klubb som er profesjonell til fingerspissene, sier Rakvaag.

Aserbajdjan og Italia

Norges landslagskeeper har fire eliteseriegull med Vega ble kåret til eliteseriens beste beste spiller i 2015. I februar samme år ble han Norges første utenlandsproff, da han gikk til aserbajdsjanske Fenerbagca. Det ble et kort, men innholdsrikt opphold i den oljerike tidligere sovjetrepublikken.

– En lang historie, men kan si at det var uforutsigbart og laget skal visstnok legges ned, fortalte Rakvaag i juni 2015.

To måneder senere bar det til Italia. Oppholdet i støvellandet ble også kortere enn planlagt.

– En lårskade satte meg ut av spill og jeg ble enig med Catanzaro om å avslutte kontrakten, fortalte Rakvaag da han, samboeren og sønnen flyttet hjem til Trondheim i slutten av oktober 2015.

Spillende trener i Hulløy FC

Sisteskansen ble deretter ansatt som spillende trener i Bodø-baserte Hulløy FC og ledet laget til opprykk til eliteserien i april 2016. Han gjorde også comeback med en måneds utlån til Vegakameratene, og bidro til at De himmelblå berget plassen i eliteserien.

I november i fjor fikk han tilbud om å returnere til Italia, men takket nei på grunn av at det ikke passet for familien.

Det siste året har han pendlet mellom Vega, Trondheim og Bodø.