Brønnøy lekte med Bodø i toppoppgjøret

Knusende overlegen hjemmeseier.
Sport

Brønnøy og Bodø ligger på første- og andreplass i Nordlandsserien i innebandy. Sesongens første møte endte med 8-7-seier til Brønnøy. Så det var ventet at dagens oppgjør i Brønnøyhallen ville bli tett og spennende.

Utklassing

Gjestene var klart best og tok fortjent ledelsen 1-0 ved Markus Fosseli etter ni minutter. Brønnøy-keeper Anders Fosdahl var både høyt og lavt og hindret en større borteledelse til første pause.

- Artig og jevnt, oppsummerte Bodø-kaptein Bjørn Huge etter første periode.

Men det gikk over. Veldig over. Brønnøy slo knallhardt tilbake og smadrert erkerivalen 13-1.

Fra første sekund i andre periode tråkket Brønnøy til, tok fullstendig over og vartet opp med storspill.

Det tok hele 25 minutter før hjemmelaget scoret sitt første mål. Men da brast også demningen. Vemund Rye utlignet til 1-1 og skjøt Brønnøy i ledelsen 2-1. Tony Fröström fulgte opp med 3-1 og 4-1 like før andre pause. I tredje periode var det bare spørsmål om hvor stor seieren ville bli. Med perioderesultatet 9-0 endte det altså med 13-1-seier til slutt.

Vemund Rye ble toppscorer med fem mål og ble kåret til banens beste. Tony Fröström scoret tre mål, Björn Ahlbom to, Christer Moe, Olle Aulin og Joel Fredheim ett hver. 

Firedobbel serie

BrIBK-trener Benny Tjønnøy sa før kampen at målet er seriegull. Dagens utklassingsseier gjør at Brønnøy topper tabellen, med full pott etter fire kamper og har seks poengs ledelse på Bodø. Tjønnøy har imidlertid ikke ryddet plass til pokalen på peishylla ennå.

- Det er firedobbel serie, så ingenting er avgjort. I dag startet vi veldig nervøst. Hjemmekamp, publikum og Bodø på besøk gjorde at vi følte preset. Men det kom seg jo greit etter hvert. Bodø manglet fire-fem av sine beste i dag, og vi skal møte dem to ganger til, så ingenting er avgjort, sier Tjønnøy.

 Bodøs kaptein lover bedre motstand i de to siste møtene.

- Vi manglet blant annet våre to beste målgarantister, og skal slå bedre i fra oss neste gang vi møtes i Bodø, sier Bjørn Huge.

Brønnøy har også to oppgjør mot tabelljumbo Dønna i helgen. Lørdag ettermiddag og søndag formiddag. Bodø skal også møte Dønna søndag. 

Sørfold/Hamarøy er det fjerde laget i Nordlandsserien. De to beste lagene fra Nordland, Troms og Finnmark møtes til sluttspill i Narvik i mars.

OPPDATERT: Brønnøy slo Dønna 12-7 i dagens andre kamp. Joel Fredheim scoret fire, Vemund Rye og Björn Ahlbom 3 og Christer Moe 2.