Bjørn-Gunnar Johansen forbedret sin egen sammenlagtrekord for yngre veteran til 745 kilo i senior-NM i styrkeløft søndag.

Den råsterke brønnøyværingen fikk opp 260 kg i knebøy, 200 kg i benken og 285 kg i markløft. Med det ble han nummer to i 105-kilosklassen, i konkurranse med utøvere som er mye yngre. Det var åpent senior-NM utstyrsfritt. Så veteraner kunne også stille.

– 33 løftere i 105-kilosklassen er mer enn noen sinne. De fleste var mellom 23 og 30 pluss, så jeg kunne ha vært far til flere av dem. Det er mange sterke løftere som har vært på landslaget i ti år som er seniorer, så jeg fikk nå bitt greit i fra meg, sier 45-åringen.

Helgens NM er et ledd i satstingen mot neste års VM i Hviterussland.

– Jeg har mye å gå på enda. Neste mål er å bryte 800-kilosgrensen. Jeg hadde 300 kg oppe i markløft, men det ble underkjent for ujevnt løft. Jeg kjente at jeg hadde en ørliten dupp, og det er små marginer, sier han.

Regionsmesterskapet i Mo i Rana gjenstår før jul. Målet er en ny norgesrekord der også.

– Knebøyrekorden i yngre veteran er på 275 kilo. Den har jeg lyst på, sier Bjørn-Gunnar Johansen.

Planen videre er også klar.

– Jeg skal delta på et stevne i februar, så dropper jeg sannsynligvis Veteran-NM i april og satser for fullt mot Veteran-VM som arrangeres i Minsk i slutten av juni, sier Bjørn-Gunnar Johansen.