Førstkommende torsdag arrangerer Tjalg IL IL Tjalg i samarbeid med Helgeland Event og Helgeland Sparebank, for første gang Ingen Hindring. et barneløp, ved ballbingen på Salhus, i området ved Salhusvannet.

Ufarlig arrangement

– Det er et arrangement for unge mellom fire og ti år. Vi satser på lek og moro, vi har fått med oss Robin Bryntesson, som er anerkjent som entertainer på slike arrangement, sier Jostein Nybakken, leder for Tjalg IL, til BAnett.

Målet til Tjalg er å lage liv og røre lokalt.

– Det vi liker ved ideen Ingen Hindring, er at det skaper et ufarlig arrangement for unger, der det er stor fokus på fokus på fysisk bevegelse, og at Tjalg kan være med og lage litt liv og røre i regionen, sier han.

Trenger ikke melde seg på

Det er ikke påmelding til arrangementet, siden det er første året, i stedet ønsker de bare å få så mange som mulig interessert, gjennom arrangementets Facebook-side, Ingen Hindring Brønnøysund, og flyers på skole og barnehager.

– Det har ingen ting å si hvilken fysisk form du er i, her er det bare moro og lek. Erfaringen fra et lignende arrangement i Mosjøen i fjor, var at det var veldig god deltakelse. De arrangerer på nytt i år, og satser på at det blir årlig. Det samme gjør vi. For Tjalg sin del er det innebandyklubben som er med på å arrangere, det er jo en inntektskilde for en slunken kasse, legger han til.

Løpet starter altså ved ballbingen, og det lages rundløype.

– Det blir også hoppeslott, sier Nybakken.