Bjørn-Gunnar Johansen ble verdensmester i benkpress. Brønnøyværingen vant 105-kilosklassen i yngre veteran med et løft på 202,5 kg. Vinnermarginen var hele 7,5 kg ned til sølv- og bronsemedaljørene fra Østerrike og Finland. Sammenlagt ble han nummer fire.

- Jeg er meget fornøyd og veldig sliten. Forsinkelser gjorde at det ble en veldig lang dag og en tøff oppgave både fysisk og ikke minst mentalt, sier den nybakte verdensmesteren fra Brønnøy styrkeløftklubb.

I knebøy presset han opp 257,5 kg og i markløft dro han 277,5 kg. Det blir 737,5 kg totalt som altså ga 4. plass sammenlagt.

- Jeg fikk en bom i andre forsøk i markløft, som kanskje ødela medaljesjansen, sier han.

Det er syv timers tidsforskjell til Texas. 105-kilosklassen konkurrerte i natt norsk tid.

- Innviingen var klokken 14 lokal tid. Forsinkelser i programmet gjorde at vi ikke var ferdig før i 23.30-tiden her borte, forteller han nå på morgenkvisten norsk tid.

Nå bærer det rett i seng. Feiringen må vente til i morgen. Men da skal han og døtrene Christine og Elisabeth kose seg med en "road trip".

- Vi skal ha fire dager her og leier oss bil sammen med den norske laglederen, forteller en sliten og lykkelig verdensmester.