BIL tapte første kamp

Sport

I dag tidlig spilte BILJ19 og Utleira J19 den første kampen i miniturneringen som arrangeres av BIL denne helga. Det er totalt tre lag med i denne turneringen: Halsøy fra Mosjøen, Utleira og BIL.

Roger Haugen, trener for BILJ19 og damelaget sier at de ønsker at det i fremtiden kan bli en tradisjon å arrangere kamptrening i forkant av sesongen. Det var i fjor et lignende arrangement der det var Mo i Rana som kom på besøk.


Pasningsfotball

Haugen ønsker at laget skal utnytte denne unike treningsmuligheten for å trene på pasningsspill og unngå Kick and run-fotball. Ballen skal altså holdes i laget. En slik spillestil anses også som mer underholdningsvennlig.

- Laget som spiller i dag og denne sesongen har spilt i mange år, men er et ganske ungt lag. Noen av spillerne er russ i år, men mange går første og andreåret på videregående. Det er dermed et ungt junior- og damelag vi kan følge med på denne sesongen, sier trener Roger Haugen, som ikke utelukker at J15/J16- spillere kan prøve seg i noen av kampene til dette laget i sesongen som kommer. Sesongstart blir i slutten av april. 


Viktig turnering

Dorthe Alida Slotvik mener en slik miniturnering er kjempeviktig trening for laget.

- Dette er et lag vi aldri har møtt før og heller ikke kommer til å møte senere i sesongen. Her får vi trent mye teknikk.

Stian Rønning, som er en av trenerne for Utleira, sier at denne miniturneringen betyr mye. Jentene får jobbe teknisk, og Utleira legger i likhet med BIL vekt på pasningsspilltrening. Laget fra Trondheim er et ungt lag som for det meste består av jenter født i 1998.

Under kampen var det ganske jevnt i begynnelsen og begge lagene hadde mye tid med ballen. Etter hvert som kampen utviklet seg hadde Utleira et overtak og de vant til slutt overlegent. Stillingen etter første kamp i miniturneringen ble 3-0 til Utleira.

Senere i dag har Halsøy slått Utleira 3-1.