Klart for heftig nabooppgjør i cupen

Sport

BILs A-lag tar imot Sandnessjøen i første kvalifiseringsrunde i cupen.


- Perfekt

Det er klart etter at fotballforbundet har satt opp de første kampene i årets Norgesmesterskap i fotball for herrer, som ender med cupfinalen på Ullevaal i november.

- Hjemmekamp mot Sandnessjøen blir en perfekt start på sesongen, sier BILs spillende assistenttrener Marius Heide Horn.

Kampdatoen er ikke klar ennå. Men første kvalikrunde skal være unnagjort innen onsdag 16. mars. Dette blir det første offisielle kamp mellom nabobbyene på seks år. Tilsvarende oppgjør i 2010 endte med 1-2-tap og sesongen endte med nedrykk til 4. divisjon. 

- Jeg var med og spilte hjemmekampen i 2009 før jeg dro i militæret. Da vant vi vant 2-1 og Mikael Slotvik ble matchvinner, forteller Horn.

I år er blåtrøyene tilbake i 3. divisjon. Treningene er i gang, men tre måneder før seriestart mangler BIL fortsatt hovedtrener.

- Vi nærmer oss en løsning, sier sportslig leder Knut Johansen.


Treningskamper

Stålkameratene er vertskap når de fire HåNo-lagene fra Helgeland, Stål, BIL, Sandnessjøen og Mosjøen, møtes i Stålhallen helgen 6. - 7 . februar.

- Så blir det ny kamphelg her i Brønnøysund en av de første helgene i mars, avhengig av når cup-kampen mot SIL skal spilles. I tillegg har vi kontakt med Namsos og Rørvik for kamper i mars/april. Siden serien i Trøndelag starter allerede 9. april blir det en kamp mot motstand fra Helgeland den helgen og/eller helgen etter, sier Roy Arve Pedersen.

Terminlisten for 3. divisjon HåNo er klar. BIL starter med bortekamp mot Fauske/Sprint lørdag 23. april. Første hjemmekamp spilles ni dager senere. Mandag 2. mai kommer Bodø/Glimt 2 til Brønnøysund.


Cupkvalikkamper med lag fra 3. divisjon Hålogaland/Nordland (HåNo):

BIL- Sandnessjøen

FK Fauske Sprint- Tverlandet IL

Stålkameratene- Mosjøen IL

Melbo Fotball- Sortland IL

Medkila IL - Mjølner

Leknes- FK Lofoten

Kampene skal spilles innen onsdag 16. mars.