Rakvaag håper å rekke VM-kvaliken

Sport

En lårskade har satt futsallandslagets førstekeeper Kenneth Rakvaag (32) på sidelinjen de to siste månedene.

I helgen var han på banen igjen da Norge møtte Sverige til dobbellandskamp i Oslo. Lørdagens kamp endte 2-2. Søndag ledet Norge 3-0, men tapte 4-3.

- Jeg spilte i begge kampene, men ga meg for sikkerhets skyld da jeg kjente skaden søndag. For øvrig på stillingen 3-0, sier Rakvaag med ertende smil.

VM-kvalik i desember

Helgens kamper var oppkjøring til VM-kvalifiseringen i Portugal i desember. Foruten vertslandet skal Norge møte Polen og Romaina. De to beste lagene i hver pulje går videre til playoff, som spilles mars 2016. Selve VM arrangers i Colombia 14. september - 2. oktober 2016.

- Jeg håper å rekke kvaliken og skal til Bodø for å få behandling av "mirakelmannen" Finn Kåre Brovold. Han brukes av Bodø/Glimt og Tromsø. Jan Derek Sørensen hadde så gode erfaringer fra tiden i Glimt at han hentet ham til Borussia Dortmund for behandling, forteller Rakvaag.

Landslagssjef Esten O. Sæther hadde for sikkerhets skyld kalt inn tre keepere i helgen. Han mener Norge går godt rustet inn i VM-kvaliken.

- Vi ser at når vi stiller med de mest rutinerte spillerne så holder vi et høyere nivå enn vi har gjort noen gang tidligere. Det er helt åpenbart at kjernetroppen, de som allerede er tatt ut til VM-kvalifiseringen, har hatt stor fremgang det siste året. Sånn sett er utgangspunktet vårt bedre enn det var for et år siden, sier Sæther til fotball.no.  

Hjemme en tur

Rakvaag har spilt så og si samtlige landskamper Norge har hatt.  Og er definitivt i kjernetroppen om han blir skadefri. Mandag kom han hjem til Vega.

- Jeg skal jobbe litt for pappa en periode og skal være hjemme et par uker, forteller han.

Keeperen er også ansatt som spillende trener for Hulløy FC. Bodø-laget satser hardt på opprykk til Eliteserien.

- 1. divisjon Nordland er halvspilt og vi har vunnet alle kampene. Jeg var i Bodø og ledet laget i fire kamper forrige helg. Slik jeg vurderer det skal vi vinne serien ganske greit. Stallen er god nok i år. Blir det opprykk må vi forsterke, og det er allerede inngått avtaler med flere spillere, forteller han.

Hulløy røk i den avgjørende kvalikhelgen i fjor. Sjansene øker betraktelig med Rakvaag mellom stengene.

- Først er det en nordnorsk kvalik, og tilsvarende regionale kvalifiseringer rundt omkring i landet. De beste lagene derfra skal spille om de to ledige plassene i en avgjørende play off. I vinter arrangeres den i Bodø, forteller Rakvaag.

Utlån til Vegakam

Han håper også å kunne spille for Vegakameratene.

- Dersom alt går etter planen blir det en utlånsavtale i en måned fram til januar. Men jeg tar ikke sjansen på å spille helgens serierunde i Tromsø, sier Kenneth Rakvaag.

Skaden har satt en foreløpig stopper for proffkarrieren. Etter først å ha avsluttet et kaotisk opphold i Aserbajdsjan bar det til Sør-Italia.

- Da jeg ble skadet ble vi enig om å avslutte kontrakten. Men hvem vet, sjansen kan by seg igjen senere, sier 32-åringen.