Framgang tross stortap

Sport

BILs herrelag tapte 24-40 for Rørvik onsdag kveld. Den suverene serielederen i 3. divisjon har dermed vunnet samtlige 12 kamper.

Topp mot bunn

Det var divisjonsforskjell på lagene. BIL-trener Stein Aarøen har likevel grunn til å ta med seg mye positivt.

- Det første kvarteret er det beste vi har gjort denne sesongen. 24 mål er bra og ni av ti utespillere kom på scoringslisten, sier Aarøen.

Men allerede til pause, på stillingen 12-20, var det klart at trønderne ville ta med seg poengene hjem.

Rørviks playmaker Anders Morken (21), som spilte på Haslum for to sesonger siden, var kampens gigant. Midtbacken viste et strålende repertoar, scoret 14 mål - inkludert et par med frimerke i slutten - og hadde et utall sistepasninger.

- BIL gjorde det vanskelig for oss i starten, men vi fikk skjerpet oss etter hvert. Vi har flere spillere på et høyere nivå og har nok kommet lenger som lag også, oppsummerer han. Den aller største forskjellen på lagene utgjorde han selv.

Kjempet hele veien

Tommy Horn ble som vanlig BILs toppscorer. Denne gang med åtte mål.

Hele BIL-laget fortjener ros for at de sto på hele veien.

- Vi har et ungt lag og må måle prestasjonene i forhold til det, og jobber med stikkordene humør og innsats. Det ble løpt godt hjemover, for vi fikk ikke rene kontringsmål med rushpasning imot. 24 scorede mål er bra, men vi sliter fortsatt med å flytte beina fort nok i forsvar. Så må jeg jo si at det er artig å se god håndball. Flere unge burde benytte sjansen, for det er mye læring i det, sier Stein Aarøen.

Syv kamper før slutt ligger BILs unge mannskap, som kun besto av to spillere over 19 år onsdag, nest sist på tabellen. Laget har fri til helgen. Deretter spilles sesongens to siste hjemmekamper mot Stjørdals-Blink søndag 25. januar og Vikhammer 2 1. februar.

BILs damelag skulle egentlig tatt imot Kolvereid lørdag, men oppgjøret er utsatt. Neste seriekamp for BIL-damene blir dermed hjemme mot Rana 25. januar. Forrige helg slo BIL serielederen i damenes 4. divisjon 19-18.

Lørdag og søndag er det aldersbestemte kamper i Brønnøyhallen med lag fra BIL, Sømna og Sport Torghatten.

Kampfakta

3. divisjon herrer avd. 14

BIL - Rørvik 24-40 (12-20)

BILs lag: Kristian Arthur Nygård - Tommy Horn (8), Karl Frode Sjøflot (2), Emil Engen Granås (2), Eivind Olsen (2), Kristian Slotvik (4), Mindor Laumann (1), Arve Schjølberg (1), Magnus Johansen (3),  Emil Lande Johnsen (3), Lars Espen Salhus.

Utvisninger: BIL 4 x 2 min. Rørvik 4 x 2 min.

Dommere: Ståle Husby, Terråk IL og Bård Nordfjærn, Overhalla IL