Utfordret Vegakameratene

Sport

Elever fra mellomtinnet ved Brønnøysund barne- og ungdomsskole fikk en forsmak på morgendagens futsalskole og eliterseriekampen i Brønnøyhallen.

Trenger rekruttering

Thomas Klaussen og Petter Høvik spiller "utefotball" for henholdsvis Moss og KFUM Oslo. Ettersom de bor på Østlandet kom de med fly i ettermiddag. Resten av Vegakameratene bor i Trondheim og kjører til Brønnøysund etter jobb.

Thomas er blant de åtte vegaværingene som var med å stifte klubben i 2008. De fire siste årene har de vunnet eliteserien og spilt Champions League. Vegakam er ranket på 17. plass av UEFA og i august ble de nordiske mestere. Thomas er blant "kameratene" som har mange landskamper.

- Det viser at det går an å bli god når man vokser opp på en liten øy som Vega også. Keeperen vår, Kenneth Rakvaag, er Norges beste spiller. Han er halvt vegværing, fortalte Thomas elevene.

- Tenk hvor gode dere kan bli da, som kommer fra Brønnøysund, sier Petter, som er født og oppvokst i Trondheim.

Etter en kjapp pep talk ble det delt opp i to lag. Først var Thomas og Petter på hvert sitt lag, så ble det BBU mot Vegakameratene.

- Her var det mange talenter. Det er bare å trene, trene og trene. Vi trenger flere spillere, så kanskje blir dere Vegakamerater om noen år, sier Thomas.

Treningsøkt i kveld

Når resten av dagens vegakamerater er på plass, blir det en treningsøkt i Brønnøyhallen i kveld, foran morgendagens toppoppgjør mot trondheimsrival Tiller.

- Det blir et tøft oppgjør. Vi slo Nidaros i de to foregående kampene i Brønnøyhallen, så vi har full pott her og går selvfølgelig for hat trick, sier Thomas Klaussen.

- Det er godt å komme "hjem" og spille foran så mange supportere igjen, sier Petter.

Før og etter kampen er det futsalskole for barn og ungdgom.

På spørsmål om hvor mange som skal dit, skyter nesten alle hendene i været.

- Futsal er veldig teknisk, så der får dere lære mottak, finter, skudd og mye mer, lover Thomas Klaussen og Petter Høvik.