Futsalskole med Vegakameratene

Lørdag kommer Nordens beste futsallag til Brønnøysund.
Sport

Vegakameratene har flyttet årets tredjerundekamp i eliteserien hjem til Brønnøyhallen. Før og etter toppoppgjøret mot Tiller lærer Vegakam-spillerne bort sine kunster til barn og ungdom.

Tre økter

– Futsalskolen består av tre halvannen times økter. De yngste opp til og med 12 år skal trene før vår kamp. De to eldste gruppene med deltakere fra 12-14 år og 15-18 år har påfølgende treninger etter kampen. De lokale klubbene har fått tildelt et visst antall plasser hver. Påmelding gjøres til klubben din, forteller Vegakams markedssjef Pål Jacob Nessjøen.

Vegakameratene har vunnet eliteserien og deltatt i futsalens Champions League de de fire siste årene. Tidligere i høst ble de nordiske mestere.

Vegakameratene ble stiftet i Trondheim i 2008. Syv vegaværinger er med i årets spillerstall. Dette blir tredje gang laget spiller hjemmekamp i Brønnøysund. Ettersom plasthallen på Gladstad verken er stor nok eller har riktig underlag, er blir dette det nærmeste laget kommer ordentlig hjemmekamp.

Oppgjørene mot erkerival Nidaros for to og tre sesonger siden ble to forrykende futsalfester med hjemmeseier foran fullsatte tribuner dominert av «Blåskjortån».

– Det var et kjempeoppmøte av supporterne fra Vega. Vi skal mobilisere også denne gangen. I tillegg kommer trofaste supportere fra Trøndelag og enda lengre sør. Vi håper på samme trykk av sang og leven på tribunen som sist – det er en herlig opplevelse, sier supporterleder Bjørnar Nilsen.

Spillerne ser også fram til å spille hjemmekamp igjen.

- Vi gleder oss veldig, sier kaptein Jan Are Klaussen.

Vegakam startet sesongen med uavgjort 2-2 mot Sjarmtrollan fra Tromsø og 4-0-seier mot KFUM Oslo i Trondheim forrige helg. Tiller har vunnet to av sine tre kamper. 

Lokale støttespillere

Fulsalspillerne i eliteserien er glade amatører. Så Vegakameratene er avhengig av mange støttespillere også i næringslivet på Sør-Helgeland.

- Stor takk til alle velvillige sponsorer, både til de som støtter oss i sesongen, og de som er med på å gjøre det mulig for oss å spille og holde futsalskole i Brønnøysund, sier markedssjef Pål Jacob Nessjøen.