To nye "kamerater"

En norsk og en bulgarsk landslagsspiller er klar for Vegakameratene.
Sport

Første runde i futsalens eliteserie spilles i Trondheim denne helgen. Vegakam starter jakten på sitt femte strake eliteseriegull med to spennende, offensive forsterkninger. Cato Valøy fra KFUM og Georgi Gerasimov fra bulgarske Varna signerte i løpet av den siste uken.

- Ekstreme kvaliteter

Trener Kai Bardal er meget fornøyd med sine to nye "kamerater".

– Cato kommer fra KFUM Oslo og er en meget hurtig og målfarlig spiller, som til tider har dominert i norsk eliteserie. Han har også spilt landskamper og vil tilføre oss ekstreme, offensive ferdigheter, sier Bardal.

Gerasimov scoret mot Vega for Varna i UEFA Futsal Cup i 2011.

– Georgi er en spiller vi kjenner godt og som også har møtt Norge i landskamp. Han er allerede godt kjent med bevegelser og trekk vi jobber med etter proffopphold i flere land. Han tilfører også spisskompetanse gjennom stor fart og målteft, sier Bardal.

Glade amatører

Norsk futsal er fortsatt på amatørstadiet, så det er ikke snakk om overgangssummer.

– De nye spillerne koster oss ikke noe. Utgiftssiden i budsjettet vårt er ca. 240.000 kroner denne sesongen. Da kommer UEFA-spill utenom. Spillerne er utfordret til å skaffe en sponsor hver, men det ligger an til at vi må ut med egenandeler for å få sesongen til å gå rundt, sier spillende klubbleder Alf Einar Grimsø. Han er en av syv vegaværinger i den 24 mann store A-stallen. Klubben har også et lag i 1. divisjon avdeling Trondheim.

Eliteseriegull nummer fire på rad ble sikret med 14 poengs margin i fjor, og laget har ikke tapt siden første halvdel av sesongen 2012/13. Kaptein Jan Are Klaussen er klar på at målet er et nytt gull med tilhørende E-cup-spill – og rapporterer om et mannskap i skarp rute.

– Jeg synes vi ligger godt an sammenlignet med tidligere sesonger. Synd å miste Christoffer Moen som har gått til Tiller, men vi har fått inn veldig gode erstattere i Valøy og Gerasimov. Seriestarten blir nok hektisk og fartsfylt som vanlig. Vi går selvfølgelig for seks poeng i helgen, sier Klaussen.

Trener Bardal har blinket ut den argeste rivalen.

– I fjor var det veldig jevnt bak oss på tabellen, så det er i utgangspunktet flere lag som kan hevde seg, men jeg tror nok at Grorud er det laget med størst potensiale og vil bli vår største utfordrer. Vi glemmer heller ikke Nidaros, Sjarmtrollan og Kongsvinger. Det kan bli veldig jevnt om medaljene denne sesongen, mener han.

Kommer til Brønnøysund

De 18 serierundene i Eliteserien avvikles i utgangspunktet som helgesamlinger. Lagene kan avtale enkeltkamper seg i mellom. Neste lørdag tar Vegakameratene med seg trondheimsnabo Tiller til Brønnøysund. Ettersom plasthallen på Gladstad både er for liten og har feil underlag, er Brønnøyhallen det nærmeste «kameratene» kommer hjemmekamp. For to og tre sesonger siden møttes Vegakameratene og Nidaros til heftige erkerivaloppgjør. I fjor ble lot det seg ikke gjøre, men nå er det klart for en ny, lokal futsalfest.

– Vi gleder oss veldig til neste lørdag, sier Jan Are Klaussen.

Direkte på Nett-TV

Tromsølaget Sjarmtrollan er motstander i dagens serieåpning. I morgen står KFUM Oslo på motsatt banehalvdel. Supporterleder Bjørnar Nilsen melder at en delegasjon «Blåskjortår» er klar for trondheimstur.

– Presset øker for hvert år de vinner serien, men jeg tror de mestrer det godt. Supporterne er alltid med – uansett, fastslår han.

Samtlige kamper i åpningsrunden vises direkte på NFFs nett-TV.


Vegakameratenes spillerstall 2014/15

Kenneth Rakvaag

Tor Christian Klaussen

Thomas Klaussen

Jan Are Klaussen

Lars Magnus Klaussen

Emil Nessjøen

Alf Einar Grimsø, spillende styreleder

Kristian Flatabø

Ståle Haugen

Andreas Fossli

Andreas Nordby

Erland Tangvik

Fredrik Karlsen

Jonas Wiseth

Kim Rune Ovesen

Martin Kristoffersen

Mathias Haugvik

Kristian Flatabø

Erland Tangvik

Petter Høvik

Morten Ravlo

Cato Valøy

Georgi Gerasimov


Trener: Kai Bardal

Lege: Jan Egil Romestrand

Fysio: Åse Mari Sund Klaussen

Medieansavarlig: Torgeir Kråkenes

Markedssjef: Pål Jacob Nessjøen


Lagene i Eliteserien 2014/15

Vegakameratene, Nidaros, Tiller (Trondheim), KFUM Oslo, Grorud (Oslo), Flamuri (Oslo), Nordpolen (Ofoten), Sjarmtrollan (Tromsø), Kongsvinger og Sandefjord.