Skadekrise for Vegakam

Sport

Vegakameratene må klare seg uten kaptein Jan Are Klaussen og den finske leiesoldaten Panu Autio i UEFA Futsal Cup som starter i morgen.

Begge ble skadet i oppkjøringen til futsalens svar på Champions League (CL). Det svekker den firedobbelte eliteseriemesteren betydelig før dagens avreise til Ungarn. Storscorer Thomas Klaussen har slitt med en akilles og måtte meldte forfall til landskampene mot Italia, men melder seg klar til spill.

– Kroppen er klar for nye eventyr. Troppen er solid, men mangler Jan Are og Panu som er skadet. Vi går likevel for å forbedre tidligere resultater og dermed bli det første norske laget som går videre fra «main round», sier Thomas Klaussen.

Det betyr at de må komme blant de to beste i gruppespillet mot mesterlagene fra Ungarn, Slovakia og Kypros.

Fjerde kapittel

Vegakameratene har tatt fire strake seriegull i Norge. Nå skal de skrive det fjerde kapittelet i klubbens europacup-eventyr. Laget har tidligere måttet gjennom innledende gruppespill for å kvalifisere seg. Foran årets trekning var «Kameratene» nummer 17 på UEFA-rankingen og er dermed det første norske laget som er direktekvalifisert til hovedrunden – som tilsvarer gruppespillet i CL. For to år siden ble Vegakam det første norske laget som vant en kamp i hovedrunden. I fjor ble det tre strake tap i Serbia.

Finsk landslagskaptein

Foran årets deltakelse ble den finske landslagskapteinen Panu Autio  kaptein lånt inn. Den målfarlige finnen scoret to mål da Vegakam slo Golden Futsal på veien til seier i Nordic Futsal Cup i august, og imponerte trener Kai Bardal.

29-åringen er tidenes finske toppscorer med 52 mål og 37 målgivende på 69 kamper med flagget på brystet. Han har blitt kåret til årets spiller av den finske sportspressen de fire siste sesongene.

Men Vegakam får ikke dra nytte av finnens erfaring og styrke.

I Ungarn skal de altså møte tre andre mesterlag:

Torsdag: MVFC Berettjóújfalu (Ungarn)

Fredag: Slov-Matic Bratislava (Slovakia)

Søndag: APOEL Nicosia (Kypros)

De to beste går til "elite round".