Vega slo landslaget

Sport

Vegakameratene er i gang med forberedelsene til UEFA Futsal Cup. I august vant de Nordic Futsal Cup i Finland. Tirsdag møtte de landslaget i to kamper i KFUM-hallen på Ekeberg. Vegakam vant den første 2-1.

God kontroll

Morten Ravlo satte inn 1-0. Thomas Klaussen doblet ledelsen, før landslaget reduserte. Moss FKs kaptein i "utefotball" ble dermed matchvinner.

- Vi var litt rufsete i spillet vårt pga lite kamptrening, men har likevel god kontroll på kampene, selv om siste bare blir uavgjort, sier Klaussen.

Det andre oppgjøret endte med det uvanlige futsalresultatet 0-0.

Trener Kai Bardal oppsummerer kampene slik:

- Selv om det ble en tung dag med reise og to kamper på kort tid, fikk vi verdifull matching inn mot UEFA Futsal Cup. Nå fortsetter oppkjøringen i Trondheim hvor det blir mye trening og forhåpentligvis en eller to treningskamper til før avreise til Ungarn.

Rett til hovedrunden

Vegakameratene har vunnet eliteserien fire år på rad, og har klatret på UEFA-rankingen slik at de er direktekvalifisert til hovedrunden i futsalens Champions League.

Vega skal altså til Ungarn og møter tre andre mesterlag: Vertslandets MVFC Berettjóújfalu, Slov-Matic Bratislava (Slovakia), og APOEL Nicosia (Kypros). Kampene spilles fra 30. september til 5. oktober.

Før det skal hele seks vegakamerater spille landskamper mot regjerende europamester Italia, tirsdag og onsdag i neste uke.

Thomas Klaussen er tilbake i troppen etter to års fravær.

- Siste kamp for landslaget var faktisk mot Italia i 2012. Jeg må se det an, for jeg sliter litt med en ankel/akilles og vil ikke ta for store sjanser med tanke på UEFA Futsal Cup. Vi har treningssamling neste helg og en god gjennomkjøring der, så er vi klare for å bite fra oss i Europa, nok en gang, sier Thomas Klaussen.

Landslagstroppen:

Magnar Nordtun – Nidaros Futsal

Kenneth Rakvaag – Vegakameratene

Terje Kirsebom – Grorud IL

Tresor Egholm – KFUM-Kameratene Oslo

Mustapha Achrifi – Grorud IL

Morten Ravlo – Vegakameratene

Erlend Skaga – KFUM-Kameratene Oslo

Mounir El-masrouri – Holmlia SK

Christopher Moen – Vegakameratene

Jonas Schei Wiseth – Vegakameratene

Kim Rune Ovesen – Vegakameratene

Stian Sortevik – KFUM-Kameratene Oslo

Thomas Klaussen – Vegakameratene

Christian Leirvik – NidarosFutsal

Omar Fonstad – Grorud IL

Ilias El-Hafedi – Grorud IL

Dennis Obeng – Holmlia SK