Fryktet presedens - nå krever to utbyggere samme løsning

Oluf Eiendom og SN Sør AS har byggeprosjekter på gang i Brønnøysund sentrum. Nå krever de i vide trekk samme unntak fra parkeringsbestemmelsene som LOR eiendom fikk tidligere i år.

Ronny Brekk fotografert under et tidlig stadium under byggingen av et nytt leilighetsbygg i Sømnaveien. Her måtte han bygge parkeringskjeller, mens LOR eiendom i Storgata 68 slapp det. Når han skal bygge leilighetsbygg i Storgata 72 krever han derfor å få bygge parkeringsgarasje på bakkeplan - og med færre plasser enn i Sømnaveien.  Foto: Bård Pedersen

Pluss

Bakgrunnen for saken er at LOR eiendom på grunn av visse grunnforhold ba om å slippe å bygge parkeringskjeller til leilighetsbygget de bygger på tomta til gamle Lokalmatbutikken. I stedet fikk de bygge parkeringsgarasje på gateplan.