Kirurg avviser fagsjefens påstand om at han måtte slutte i jobb på grunn av kvaliteten på operasjonene

Kvalitetsproblemer knyttet til hans operasjoner, førte til at Knut Magne Augestad måtte slutte på Nordlandssykehuset, hevder Helgelandssykehusets fagsjef Ida Bukholm i en epost til Helsetilsynet. – Jeg stiller meg uforstående til påstanden, sier gastrokirurgen ved sykehuset i Sandnessjøen.

– Det har blitt veldig mye sjø ut av ei sak som kunne vært løst annerledes, sier Knut Magne Augestad, gastrokirurg ved sykehuset i Sandnessjøen med en doktorgrad i kirurgi rettet mot ende- og tykktarmen.  Foto: Privat

Pluss

I midten av september var Statens helsetilsyn i gang med å forberede et stedlig tilsyn ved sykehuset i Sandnessjøen, med bakgrunn i varselet knyttet til tarmkreftkirurgien som Helgelandssykehusets fagsjef Ida Bukholm hadde sendt i begynnelsen av måneden.