Arild Toft: Harmløs original eller landssviker og jødehetser?

Arild Toft var nazistenes redaktør i Brønnøysunds Avis under krigen og skrev en rekke jødehetsende tekster. Han ble dømt for landssvik, men hevdet selv at han kun meldte seg inn i NS for å gjøre opprør innad mot nazistene, og til det siste at de ikke likte ham.

F.v. Alf T. Nielsen svarer på «tilhørers» innlegg, Arild Tofts «Jødeproblemet og dets løsning», «Tilhørers» støttende innlegg til Toft (alle fra høsten 1939) og en annonse om foredrag og kåseri med Toft fra 1952. Der kaller han seg fortsatt «redaktør». 

… for innenfra å bevirke dets fall, og for berge sitt eget hodeArild Toft egen forklaring på innmeldingen i NS

Pluss

Mange i Brønnøysund minnes Arild Toft som en original, en mann som elsket hurtigruta og som hadde mange fortellinger. Han ble gjerne omtalt som en eventyrer.